Pagina 1 van 1

Mochila haken

Mochila haken is tegenwoordig werkelijk razend populair! Door gebruik te maken van deze techniek kunt u er dan ook voor zorgen dat u de mooiste figuren in werkelijk alle kleuren van de regenboog kunt realiseren. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het maken van een mooie haaknaaldenetui (om slechts een voorbeeld aan te geven). Bent u eerder van plan om een fijne knuffel voor een kindje te maken of wilt u een populaire Mochila tas realiseren? Het behoort werkelijk allemaal tot de mogelijkheden. Ontdek snel de verschillende haakpatronen welke zijn terug te vinden hier op deze pagina!

Verschil tussen Mochila haken en Tapestry haken

In de praktijk gebeurt het vaak dat Mochila haken wordt vergeleken met Tapestry haken. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is wel zo dat beide vormen van haken toch enkele niet onbelangrijke verschillen ten opzichte van elkaar vertonen. Het belangrijkste verschil is terug te vinden in het feit dat bij Tapestry haken er in twee lussen van uw steek wordt gehaakt. Bij de Mochila techniek wordt er gebruik gemaakt van de achterste lussen. Bovendien is het ook zo dat het eindresultaat bij Tapestry haken heel wat stugger is in vergelijking met Mochila. Bent u dus met andere woorden van plan om een leuke tas te haken die veel soepeler aanvoelt? In dat geval is het aan te raden om gebruik te maken van de Mochila techniek.

Waarom kiezen voor Mochila?

Een absoluut niet onbelangrijk voordeel welke u zult ervaren bij Mochila haken heeft betrekking tot het feit dat de steken boven elkaar komen. Dit zorgt er voor dat u over heel wat meer mogelijkheden beschikt op vlak van figuren. U kunt er in de praktijk perfect voor kiezen om leuke, felle kleurtjes uit te kiezen of gewoon te kiezen voor mooie, rustige tinten. Op deze manier kunt u steeds een prachtige Mochila tas bestellen die alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

Hoe haken met de Mochila techniek?

Voor veel mensen is het in eerste instantie niet meteen duidelijk hoe ze precies moeten haken met behulp van de Mochila techniek. Bij deze techniek haakt u in de achterste lussen en haakt u vervolgens 'yarn under'. Omdat u in de achterste lussen haakt krijgt u aan de voorkant ribbels. Verder haakt u (vergelijkbaar als bij het Tapestry haken dus) gewoon vasten. U moet er wel rekening mee houden dat u de draad anders om de haaknaald heen slaat. Dit wordt in de praktijk 'yarn under' genoemd. In principe kunt u er rekening mee houden dat er bij Mochila haken gebruik wordt gemaakt van de volgende, verschillende stappen:

  1. U steekt in de achterste lus van uw steek in;
  2. Na het insteken in de achterste lus legt u de draad niet over de haaknaald. In plaats daarvan houdt u de draad onder de haaknaald. Dit zorgt er voor dat de haaknaald van bovenaf om de draad zal haken.
  3. U trekt de draad door de steek en haakt vervolgens terug van bovenaf om de draad.

Welke garens zijn geschikt voor deze manier van haken?

In principe is het mogelijk om gebruik te maken van alle garens voor Mochila haken. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat u er rekening mee moet houden dat u de draden meeneemt in het handwerk. Omwille van deze reden is het dan ook altijd verstandig om geen gebruik te maken van garens die al te dik zijn. Bij voorkeur wordt er dan ook gekozen voor garens die geschikt zijn voor een naalddikte van tussen de 3 en 5. Bovendien wordt het ook aangeraden om gebruik te maken van garen welke is gemaakt van katoen. Uiteraard is het mogelijk om de beste garens voor de Mochila techniek terug te vinden in ons aanbod hier bij Caro's Atelier!

Bestel alles voor Mochila haken uit ons ruime assortiment!

Bent u ook overtuigd van de verschillende voordelen die de Mochila techniek met zich meebrengt? Wilt u dan ook meteen graag alles bestellen om hiermee aan de slag te kunnen gaan? Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Wij maken het voor onze klanten mogelijk om alle gewenste artikelen te bestellen tegen de scherpst mogelijke prijs. Bovendien is het ook nog eens zo dat u onder bepaalde voorwaarden kunt genieten van gratis verzending. Wat deze voorwaarden precies zijn komt u te weten in het onderstaande stukje!

Uw bestelling gratis geleverd vanaf 59 euro!

Gaat u ook Mochila haken en bent u overtuigd van de vele voordelen die het plaatsen van uw bestelling hier bij Caro's Atelier met zich meebrengt? In dat geval is er natuurlijk helemaal niets wat u nog tegen hoeft te houden! Bovendien hebben we nog een extra interessant voordeel voor u in petto. Op het ogenblik dat u er voor kiest om een bestelling te plaatsen voor een bedrag van in totaal 59 euro of meer is het namelijk zo dat u kunt genieten van gratis verzending. Ondanks het feit dat wij voor alle bestellingen altijd zeer lage verzendkosten hanteren is dit natuurlijk steeds extra mooi meegenomen.

Waarom bestellen bij Caro’s Atelier?
Caro’s Atelier is dé wolwinkel in Almere. Wij hebben een groot assortiment met keuze uit ruim 10.000 artikelen, van garens tot aan samengestelde pakketten van diverse leveranciers maar ook eigen ontwerpen. Bij ons staat klantenservice hoog in het vaandel. Komt u er niet helemaal uit? Schroom dan niet om contact op te nemen zodat wij u kunnen voorzien van advies. Dit kan via de mail, telefonisch maar ook via onze social media kanalen. Plaatst u een bestelling voor 17:00, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Liever een product met eigen ogen zien? Dat kan! Onze winkel is van van dinsdag t/m zaterdag open van 9:00 tot 12:30.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling bezorgd wordt?
Vandaag besteld morgen al in huis! Is uw bestelling voor 17:00 bij ons binnen? Dan wordt deze dezelfde werkdag nog verzonden. Voor brievenbuspost geldt dat als u besteld voor 16:00. U heeft de producten in 98% van de gevallen de volgende dag al in huis. Mocht dit niet haalbaar zijn dan nemen wij direct contact met u op. Woont u in de buurt van Almere? Dan kunt u uw bestelling ook gratis afhalen in onze winkel. Van maandag t/m vrijdag van 16:00 tot 17:00 en van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 t/m 12:30.

*Dit geldt niet voor het weekend.

Welke garens verkoopt Caro’s Atelier?
Een lekkere warme sjaal of een mooi kussen? Bij Caro’s Atelier kunt u terecht voor breien, haken, borduren en meer! Wij verkopen garens van verschillende merken van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Scheepjes. Maar ook Lana Grossa, Durable Yarns en Katia. Voor ieder project is er wel wat te vinden. Bekijkt u het garen liever in het echt? Dat begrijpen wij! In onze winkel vindt u al het garen terug. Deze is te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 tot 12:30. Bij Caro’s Atelier vindt u de mooie garens voor een mooie prijs.

Kunnen jullie mij advies geven?
Natuurlijk! Wij zijn altijd bereid om klanten te helpen en mee te denken. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld kleuradvies, vragen over het maken van projecten maar ook vragen over bestellingen. Klanten geven Caro’s Atelier een 9.5 en dat mooie cijfer willen wij graag zo houden! Om die reden staat bij ons klantenservice op nummer 1. Contact opnemen kan via verschillende wegen: telefonisch op 036-5255680 van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00, via de mail [email protected] of via onze social media kanalen @carosatelier. Schroom dus vooral niet om contact met ons op te nemen.