Pagina 1 van 1

Mochila haken

Mochila haken is tegenwoordig werkelijk razend populair! Door gebruik te maken van deze techniek kunt u er dan ook voor zorgen dat u de mooiste figuren in werkelijk alle kleuren van de regenboog kunt realiseren. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het maken van een mooie haaknaaldenetui (om slechts een voorbeeld aan te geven). Bent u eerder van plan om een fijne knuffel voor een kindje te maken of wilt u een populaire Mochila tas realiseren? Het behoort werkelijk allemaal tot de mogelijkheden. Ontdek snel de verschillende haakpatronen welke zijn terug te vinden hier op deze pagina!

Verschil tussen Mochila haken en Tapestry haken

In de praktijk gebeurt het vaak dat Mochila haken wordt vergeleken met Tapestry haken. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is wel zo dat beide vormen van haken toch enkele niet onbelangrijke verschillen ten opzichte van elkaar vertonen. Het belangrijkste verschil is terug te vinden in het feit dat bij Tapestry haken er in twee lussen van uw steek wordt gehaakt. Bij de Mochila techniek wordt er gebruik gemaakt van de achterste lussen. Bovendien is het ook zo dat het eindresultaat bij Tapestry haken heel wat stugger is in vergelijking met Mochila. Bent u dus met andere woorden van plan om een leuke tas te haken die veel soepeler aanvoelt? In dat geval is het aan te raden om gebruik te maken van de Mochila techniek.

Waarom kiezen voor Mochila?

Een absoluut niet onbelangrijk voordeel welke u zult ervaren bij Mochila haken heeft betrekking tot het feit dat de steken boven elkaar komen. Dit zorgt er voor dat u over heel wat meer mogelijkheden beschikt op vlak van figuren. U kunt er in de praktijk perfect voor kiezen om leuke, felle kleurtjes uit te kiezen of gewoon te kiezen voor mooie, rustige tinten. Op deze manier kunt u steeds een prachtige Mochila tas bestellen die alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

Hoe haken met de Mochila techniek?

Voor veel mensen is het in eerste instantie niet meteen duidelijk hoe ze precies moeten haken met behulp van de Mochila techniek. Bij deze techniek haakt u in de achterste lussen en haakt u vervolgens 'yarn under'. Omdat u in de achterste lussen haakt krijgt u aan de voorkant ribbels. Verder haakt u (vergelijkbaar als bij het Tapestry haken dus) gewoon vasten. U moet er wel rekening mee houden dat u de draad anders om de haaknaald heen slaat. Dit wordt in de praktijk 'yarn under' genoemd. In principe kunt u er rekening mee houden dat er bij Mochila haken gebruik wordt gemaakt van de volgende, verschillende stappen:

  1. U steekt in de achterste lus van uw steek in;
  2. Na het insteken in de achterste lus legt u de draad niet over de haaknaald. In plaats daarvan houdt u de draad onder de haaknaald. Dit zorgt er voor dat de haaknaald van bovenaf om de draad zal haken.
  3. U trekt de draad door de steek en haakt vervolgens terug van bovenaf om de draad.

Welke garens zijn geschikt voor deze manier van haken?

In principe is het mogelijk om gebruik te maken van alle garens voor Mochila haken. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat u er rekening mee moet houden dat u de draden meeneemt in het handwerk. Omwille van deze reden is het dan ook altijd verstandig om geen gebruik te maken van garens die al te dik zijn. Bij voorkeur wordt er dan ook gekozen voor garens die geschikt zijn voor een naalddikte van tussen de 3 en 5. Bovendien wordt het ook aangeraden om gebruik te maken van garen welke is gemaakt van katoen. Uiteraard is het mogelijk om de beste garens voor de Mochila techniek terug te vinden in ons aanbod hier bij Caro's Atelier!

Bestel alles voor Mochila haken uit ons ruime assortiment!

Bent u ook overtuigd van de verschillende voordelen die de Mochila techniek met zich meebrengt? Wilt u dan ook meteen graag alles bestellen om hiermee aan de slag te kunnen gaan? Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Wij maken het voor onze klanten mogelijk om alle gewenste artikelen te bestellen tegen de scherpst mogelijke prijs. Bovendien is het ook nog eens zo dat u onder bepaalde voorwaarden kunt genieten van gratis verzending. Wat deze voorwaarden precies zijn komt u te weten in het onderstaande stukje!

Uw bestelling gratis geleverd vanaf 45 euro!

Gaat u ook Mochila haken en bent u overtuigd van de vele voordelen die het plaatsen van uw bestelling hier bij Caro's Atelier met zich meebrengt? In dat geval is er natuurlijk helemaal niets wat u nog tegen hoeft te houden! Bovendien hebben we nog een extra interessant voordeel voor u in petto. Op het ogenblik dat u er voor kiest om een bestelling te plaatsen voor een bedrag van in totaal 45 euro of meer is het namelijk zo dat u kunt genieten van gratis verzending. Ondanks het feit dat wij voor alle bestellingen altijd zeer lage verzendkosten hanteren is dit natuurlijk steeds extra mooi meegenomen.