Durable garen

Durable is een Nederlands merk dat uitstekende garens op de markt brengt. Het merk heeft drie verschillende collecties waaronder Durable Brilliant, Brei- en glanskatoen en Norwool. Het ongebleekte katoen is zeer geschikt voor diverse haakwerken en breiwerkjes. Van het garen maakt u prachtige kleedjes, pannenlappen, gordijnen of andere accessoires. De wol is zeer geschikt voor het maken van kleding waaronder truien, vesten of warme sjaals.

Durable Brilliant

Het glansgaren Brilliant is een luchtig Durable garen. Hiermee maakt u schitterende truien voor volwassenen of kinderen. Het metallic effect is erg aansprekend. Kleding die u hiermee maakt heeft altijd een glinsterend uiterlijk. Het garen van de lijn Brilliant geeft veel volume. Hierdoor is het erg prettig om mee te breien of haken. U gebruikt dit Durable garen als basic of als extra naast een van de andere garens.

Het Durable garen Brilliant is in 12 schitterende kleuren verkrijgbaar. Kies voor één van de glanzend gouden of zilveren kleuren. Daarnaast hebben we glanzend zwart, turquoise en oranje in ons assortiment opgenomen. De aanbevolen naald heeft een dikte van 4.5 tot 5 mm. Het Durable garen Brilliant bestaat voor 80% uit viscose en 20% uit polyester. Dit is wasbaar op een wolwasprogramma van 30 graden. Een bol garen heeft een lengte van ongeveer 90 meter. Voor het breien van een trui in volwassen maat heeft u 10 tot 12 bollen nodig.

Het brei- en glanskatoen

Dit Durable garen is van zeer sterke kwaliteit. Het bestaat voor 100% uit katoen. Grootmoeder maakt hier al de prachtigste handwerken mee. Ervaar zelf de kwaliteit van het Durable brei- en glanskatoen. Deze is verkrijgbaar in verschillende draaddiktes. Het breikatoen nummer 6 is dunner dan het glanskatoen nr 12. Dit Durable garen is verkrijgbaar in de kleuren wit en ecru. Het is uitermate geschikt voor het haken van kleedjes en spreien, gordijnen en andere accessoires. Het katoen kan in de wasmachine op 60 graden. Deze sterke en slijtvaste draad zit op klosjes met een lengte van 250 tot 485 meter.

Durable garen Norwool Plus

Het Norwool Plus garen bestaat uit acryl, polyamide en superwash wol. Het is een sterk en duurzaam garen. Bovendien voelt het zacht aan op de huid. Dit Durable garen wordt veel gebruikt voor de bekende Noorse sokken. U vindt diverse breipatronen op het internet. Daarnaast biedt Norwool Plus nog veel meer mogelijkheden. Een warme winterse trui, muts of zachte sjaal, breng uw eigen ideeën naar voren. Durable garen Norwool Plus is in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar. De twee kleuren draad geeft een leuk effect aan gehaakte en gebreide kleding. Een bol Norwool heeft een gewicht van 100 gram en een lengte van ongeveer 160 meter. We bevelen een naalddikte van 3 tot 3,5 mm aan. Wilt u Noorse sokken maken, dan heeft u ongeveer twee bollen nodig. Norwool Plus kan in de wasmachine. Kies voor het fijnwasprogramma op 40 graden.

Caro's Atelier biedt het beste

In de webshop van Caro’s Atelier vindt u alles op het gebied van haken en breien. We hebben diverse merken in ons assortiment. Durable is een Nederlands merk dat al jarenlang bekend staat binnen de brei- en haakwereld. De gebleekte katoenen garens zijn uitermate populair. Vele creatievelingen gingen u voor en hebben hier de prachtigste creaties mee gemaakt. Met name voor het fijne brei- en haakwerk kiest u voor Durable garen. Garen waar u op kunt vertrouwen, dat is Durable. Heeft u meer nodig dan alleen garen? U vindt bij ons diverse naalden, accessoires en stofjes. Ook voor complete pakketten neemt u een kijkje in de webshop van Caro’s Atelier.