over ons, dé wolwinkel in Almere

Over Caro’s Atelier

Caro’s Atelier bestaat sinds 2014 en is een grote webshop voor alles wat met haken, breien, borduren en andere vormen van handwerken te maken heeft. Bij ons vind je het grootste assortiment Scheepjes wol en garen en we staan bekend om onze uitgebreide collectie van de merken Durable, Katia en Lana Grossa. Ook zijn we altijd bezig met het ontwerpen van nieuwe haak- en breipatronen. Carolientje bijvoorbeeld, ons lieve aankleedpopje dat inmiddels de mascotte is geworden van Caro’s Atelier.

Caroline Lucke, eigenaar van Caro’s Atelier, was al van jongs af aan creatief bezig met breien, haken, naaien en borduren. “Er was alleen één probleem waar ik telkens tegenaan liep: het duurde altijd zo lang voordat ik mijn bestelde garen in huis had. Dat kan anders, dacht ik bij mezelf. Ik heb altijd al een ondernemersdrang gehad dus wat zou het mooi zijn als ik van mijn hobby mijn werk kon maken. ‘Het ergste wat er kan gebeuren is dat je straks met te veel wol en garen zit’, zei mijn man. Hij had gelijk, ik besloot het roer om te gooien en opende in 2014 mijn eigen webshop: Caro’s Atelier.” Ze begon in haar garage maar verhuisde al snel naar een groot pand in Almere. “Ik vind het heerlijk om de hele dag bezig te zijn met bolletjes wol. Dan zie ik weer een mooie bol, bedenk ik daar een kleurencombinatie bij en ga ik weer aan de slag. Inspiratie komt bij mij vaak spontaan, zo ontstaan ook mijn eigen ontwerpen. Het mooie is dat ik mijn liefde voor handwerk weer kan doorgeven aan mijn klanten.”

Haken en breien als Community

Caro’s Atelier zou niet zijn wat het nu is zonder onze actieve en gezellige community Creatievelingen met wie we elke dag in contact staan via Facebook, Instagram en Pinterest. Het is geweldig om te zien wat jullie maken van de wol en de pakketten die we naar jullie hebben verstuurd! We inspireren graag met allerlei leuke acties en handige haakpakketten, breipakketten en borduurpakketten. En daarnaast hebben we natuurlijk alles in ons assortiment van ruim 10.000 artikelen wat nodig is voor jouw project. Van haaknaalden tot oogjes voor je amigurumi.

Caroline: “Bij Caro’s Atelier proberen we er echt een feestje van te maken en onze klanten te verwennen met een mooie verpakking en een leuk extraatje. We willen onze klanten inspireren en verbinden. Ik vind het belangrijk om klanten een goed gevoel te geven als ze bij ons hebben gewinkeld. En dat gevoel gaat de hele wereld over, zelfs vanuit Amerika komen er bestellingen binnen. Dat is zo leuk!”

Wolwinkel in Almere

Wil je een bepaald soort garen echt zien en voelen? Kom dan eens langs bij onze wolwinkel in Almere! We vinden het heel leuk om je te helpen een keuze te maken en advies te geven. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag open van 9 tot 12.30 uur.