Breinaalden

Breien is een zeer leuke hobby die ontspanning en creativiteit biedt. Om te breien maakt u gebruik van twee breinaalden, dit in tegenstelling tot haken waarbij u gebruikt maakt van slechts één naald. We hebben diverse naalden in ons assortiment, deze zijn met of zonder knop en van verschillende merken. Graag laten we u kennismaken met ons uitgebreid assortiment breinaalden, zodat u direct aan de slag kunt gaan met uw favoriete hobby.

Ergonomische breinaalden

Breien is een echte uitdaging, u maakt er de leukste kleding en woonaccessoires mee. Vele uren achter elkaar breien kan soms kramp of pijnklachten in de hand veroorzaken. De oplossing hiervoor zijn de Prym Ergonomics breinaalden met knop. Deze moderne breinaalden zien er anders uit dankzij hun bolle punt en driehoekige vorm. Ze zijn licht van gewicht en liggen heerlijk in de hand. De Ergonomics breinaalden veroorzaken geen getik, wat voor sommige mensen als vervelend wordt ervaren. Geluidloos breien zonder klachten, daar kiezen wij voor. Uw breiwerk kan niet aflopen wanneer u het weglegt. Dit wordt veroorzaakt door het ingenieus systeem, waardoor de breinaalden in elkaar klikken. Deze breinaalden zijn verkrijgbaar in de maten 3 mm tot en met 12 mm.

Van hetzelfde merk zijn de Ergonomics sokkennaalden van 20 centimeter, ook deze hebben een bolle punt en liggen perfect in de hand. De sokkennaalden zijn verkrijgbaar in de maten 3 mm tot en met 8 mm.

Breinaalden met knop

De breinaalden met knop hebben als voordeel dat uw breiwerk nooit via de achterkant van de naald af kan glijden. We hebben verschillende van deze breinaalden in ons assortiment. De Drops breinaalden met knop hebben een lengte van 35 centimeter, deze zijn verkrijgbaar in de maten 2 mm tot en met 5 mm. Daarnaast hebben we dezelfde breinaalden met een lengte van 40 centimeter. Deze zijn verkrijgbaar in de maat 5,5 mm tot en met 25 mm. De grootste maat is zeer geschikt voor al uw grof breiwerk.

Bijzonder zijn de KnitPro breinaalden met knop Cubics. Deze zijn vervaardigd van hout, de naald zelf is vierkant. Vierkante breinaalden houden uw breiwerk beter vast. Bovendien rolt de naald niet door de vingers, waardoor u een stevige grip ervaart. U ervaart meer comfort en gelijkmatige steken dankzij de ergonomische vorm. Bovendien voelen de houten breinaalden warm en zacht aan. Mensen met artrose, artritis of andere reuma/gewrichtsklachten maken veelvuldig gebruik van de houten vierkante breinaalden. De KnitPro rondbreinaald Cubics heeft een lengte van 80 centimeter.

Breien met een rondbreinaald

Het is even wennen, breien met een rondbreinaald. Veel beginners missen de rechte pennen onder hun armen. Bent u het eenmaal gewend, dan maakt u leuke mutsen, omslagdoeken, cols of truien zonder zijnaad. Bij Caro’s Atelier vindt u verschillende rondbreinaalden van de merken Drops en KnitPro.

Ook de KnitPro rondbreinaald Symfonie heeft een lengte van 80 centimeter. Deze naald is licht van gewicht maar uiterst sterk. De veerkrachtige en flexibele platte kabel laat zich gemakkelijk opbergen. De rondbreinaalden van dit merk hebben een leuke kleurencombinatie.

De metalen rondbreinaalden van KnitPro bezorgen u vele uren breiplezier. De KnitPro Nova is gemaakt van holle koperen buizen die bedekt zijn met nikkel van een uitstekende kwaliteit. U gebruikt deze rondbreinaald voor verschillende projecten en patronen.

We raken niet uitgepraat over breinaalden, we hebben nog veel meer in ons assortiment. Zo hebben we de Drops rondbreinaalden van hout. Deze zijn verkrijgbaar in 15 en 20 mm met een lengte van 80 centimeter. Daarnaast vindt u een complete set in ons assortiment, deze bestaat uit verwisselbare naalden en kabels. Gewoon breien of rondbreien, alles wat u nodig heeft vindt u in het assortiment van Caro’s Atelier.