Filter uw productenPagina 1 van 5

SMC Catania katoen

SMC Catania katoen

SMC Catania katoen is een fijn slijtvast garen dat geschikt is om mee te haken en breien. Het garen behoort al jaren tot de top van de gemerceriseerde katoen in Nederland.

Catania katoen is een glanskatoen dat uitermate geschikt is om mee te haken, en daardoor veel gebruikt voor bijvoorbeeld amigurumi's. Het is een garen dat bijna niet splijt, waardoor je met de haakanaald niet snel in de draad zult steken. Catania katoen heeft zich de afgelopen jaren bewezen als hét gemerceriseerde katoen met de prachtige glans. Het wordt voor heel veel doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld sjaals, omslagdoeken, topjes of truien, alles is mogelijk.

Het garen is ook uitermate geschikt voor het breien van kleidingstukken. Bijvoorbeeld een topje, of een leuk vestje, voor iedereen is er wel iets te maken. Voor een trui met korte mouw in maat 42 heeft u ca. 10 bollen Catania katoen nodig.

Het is een klassiek zomergaren, met een aanbovelen naalddikte van 2,5-3,5 mm. De stekenverhouding is 10 x 10 cm = 26 steken x 36 naalden.

Klik hier voor patronen met SMC Catania katoen.

Lees meer