Pagina 1 van 1

Tulip Etimo haaknaalden

Tulip Etimo is een Japanse producent van haaknaalden. Waar veel haaksters nog met gewone haaknaalden aan de slag gingen, kwamen ineens de Etimo haaknaalden opduiken en werden in korte tijd een ware rage in Nederland. Het merk steunt op de eeuwenlange ervaring op het gebied van handwerknaalden. Etimo haaknaalden zijn niet alleen erg geliefd in Japan en Nederland maar vinden wereldwijd gretig aftrek. Deze uitstekende haaknaalden hebben we in ons assortiment opgenomen.

Haaknaalden met perfecte grip

De Etimo haaknaalden hebben een dunne en ronde grip. Hierdoor liggen ze zeer fijn in de hand, wat voor een prettige werkhouding zorgt. De meeste mensen ervaren geen kramp of andere klachten aan de hand wanneer ze met deze haaknaald werken. De Etimo naalden zijn ideaal voor mensen die last hebben van bepaalde vormen van reuma, of snel pijnklachten ervaren. De Etimo haaknaalden zijn allemaal voorzien van een zacht afgerond handvat en brengen rust in de hand tijdens het haken. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier direct mee aan de slag. Etimo staat dan ook bekend als een van de beste haaknaalden.

Etimo haaknaalden in verschillende diktes

Welke Etimo haaknaalden u nodig heeft, hangt af van het garen waar u mee aan de slag gaat. Hoe dikker het garen, hoe dikker de naald dient te zijn. Etimo haaknaalden zijn bijna allemaal roze van kleur, dit in tegenstelling tot veel andere merken: Tulip Etimo maakt geen gebruik van verschillende kleuren om de naalddikte aan te duiden. Dit doen ze wel door op het handvat een duidelijke maataanduiding weer te geven. De Etimo haaknaalden zijn verkrijgbaar in een naalddikte van 2 mm tot 6,5 mm. Deze lopen per halve millimeter op.

Het is belangrijk om de juiste maat haaknaald te kopen, dit voorkomt ergernis. Wanneer de haaknaald te dik is voor het garen, dan ontstaat er een los haakwerk. Dit kan een leuk effect hebben als u een omslagdoek, sjaal of accessoire maakt. In andere gevallen is dit niet gewenst. Is de naald te dun voor het garen, dan zal het haakwerk zeer strak en stug aanvoelen. Dit is niet prettig wanneer u kleding of accessoires maakt. Voor een onderzetter kan een strak werk juist goed zijn. U kiest bij voorkeur voor meerdere Etimo haaknaalden met verschillende diktes, zo kunt u altijd direct aan de slag met een leuk haakpatroon. Deze haakpatronen vindt u op het internet of in een van de vele haakboeken.

Complete haaknaaldenset

Wilt u altijd kunnen haken, kies dan voor de Tulip Etimo Candy haaknaaldenset. Deze set bevat alle Etimo haaknaalden die het merk heeft uitgebracht. Dit zijn 10 haaknaalden in de maten 2 mm tot en met 6 mm, oplopend per halve millimeter. Deze set wordt geleverd in een prachtige etui in de kleur roze of roze/wit geruit. U vouwt de etui handig op en sluit deze door middel van de drukknoop. Deze complete set is niet alleen leuk en erg handig voor uzelf, maar ook een zeer origineel cadeau voor de beginnende haakster. Dankzij deze set komt u nooit meer haaknaalden tekort. Bovendien is de haaknaaldenset eenvoudig mee te nemen waardoor u ook op vakantie of tijdens een bezoek uw favoriete hobby kunt uitoefenen.

Een andere handige set is de Tulip Etimo haaknaaldenset. Deze bestaat uit 3 haaknaalden in de maten 2,5 mm, 3 mm en 3,5 mm. Verder vindt u in deze set een naald en een liniaal. U bergt alles op in de prachtige bijgeleverde etui in de kleur roze. Ook dit is een leuke set om cadeau te krijgen of te geven.

Een zeer uitgebreide set is de Tulip Etimo Rose haaknaaldenset met maar liefst 10 haaknaalden, twee wolnaalden en een schaartje. Deze wordt geleverd met handige opbergetui.

Etimo haaknaalden Gold

Zoekt u luxe Etimo haaknaalden, dan hebben we speciaal voor u de Tulip Etimo Premium Gold haaknaaldenset. Deze haaknaalden hebben een zilverkleurige grip en goudkleurige kop. De set bestaat uit 8 haaknaalden, 2 weefnaalden, een schaartje en een liniaal. Dit alles wordt geleverd met een zilverkleurige handige opbergetui. Waar u ook voor kiest, de beste Etimo haaknaalden vindt u bij Caro’s Atelier.