Filter uw producten


Pagina 1 van 2

Lana Grossa Per Lei

Het fijne dikke garen Lana Grossa Per Lei van het Duitse merk Lana Grossa bestaat voor 100 procent uit scheerwol afkomstig van merino schapen. Deze schapensoort komt onder andere voor in Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika en is het meest voorkomende schapenras ter wereld. Bijzonder aan deze schapen is dat ze maar liefst vijf kilo wol per jaar hebben en de wol een erg fijne structuur heeft. Hierdoor is het ontzettend zacht! Met scheerwol wordt meestal onbewerkte wol bedoeld die niet is geweven en waar niets aan is toegevoegd. Ook wordt de wol van de eerste scheerbeurt die een lam ondergaat scheerwol genoemd. Dit is de fijnste en zachtste wol die het schaap heeft. Lana Grossa Per Lei is dus bijna het zachtste garen dat je kunt krijgen. Verder is de draad ongetwijnd en dat betekent dat het niet in elkaar is gedraaid. Ook is Lana Grossa Per Lei GOTS gecertificeerd en dus een biologische en duurzame keuze. Er zijn 26 uiteenlopende kleuren van dit garen beschikbaar en natuurlijk hebben wij ze allemaal in ons assortiment. Weet je al voor welke Lana Grossa Per Lei kleur je gaat?

Lana Grossa Per Lei is geschikt voor een naald van 9-10 millimeter, de looplengte is ongeveer 60 meter en de bol weegt 50 gram.

Wat houdt een GOTS certificering in?

Lana Grossa Per Lei is een GOTS gecertificeerd garen. Maar wat is dit eigenlijk? GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is een norm voor biologisch textiel. Dit houdt in dat de oogst van de grondstoffen van het textiel op een biologische manier gebeurt en dat de productie en etikettering ook op een ecologische en maatschappelijk verantwoorde wijze wordt gedaan. Maar wanneer is een vezel dan biologisch? Biologische vezels zijn natuurlijke vezels die zonder het gebruik van pesticiden, onkruidverdelgers of genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) worden verbouwd. Een garen moet dus aan allerlei voorwaarden voldoen om een GOTS certificering te krijgen en dat is bij Lana Grossa Per Lei het geval. Wanneer je dus kiest voor Lana Grossa Per Lei maak je ook meteen een biologische en duurzame keuze!

De kleuren van Lana Grossa Per Lei

Er zijn maar liefst 26 kleurvarianten van het superzachte en dikke garen Lana Grossa Per Lei beschikbaar in alle kleuren van de regenboog. Doordat dit garen voor 100 procent uit wol bestaat, is het ideaal om lekkere zachte en warme sjaals, dekens en vesten mee te maken. En omdat je een naald van 9 tot 10 millimeter gebruikt, ben je bovendien lekker snel klaar! Kies bijvoorbeeld voor lekker felle kleuren zoals rood, knalroze of okergeel. Of misschien juist voor een winterse vibe met grijsgroen, rookblauw en marineblauw.

Natuurlijk hebben wij alle kleuren in ons assortiment opgenomen. We vinden het namelijk heel belangrijk dat jij precies het garen kan vinden dat aan je verwachtingen voldoet. Wat je ook kiest: bij Caro’s Atelier wordt alles wat je voor 17 uur bestelt, dezelfde dag nog verzonden. Zodat jij lekker snel aan de slag kan met je allernieuwste brei- of haakproject van Lana Grossa Per Lei!

Waarom bestellen bij Caro’s Atelier?
Caro’s Atelier is dé wolwinkel in Almere. Wij hebben een groot assortiment met keuze uit ruim 10.000 artikelen, van garens tot aan samengestelde pakketten van diverse leveranciers maar ook eigen ontwerpen. Bij ons staat klantenservice hoog in het vaandel. Komt u er niet helemaal uit? Schroom dan niet om contact op te nemen zodat wij u kunnen voorzien van advies. Dit kan via de mail, telefonisch maar ook via onze social media kanalen. Plaatst u een bestelling voor 17:00, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Liever een product met eigen ogen zien? Dat kan! Onze winkel is van van dinsdag t/m zaterdag open van 9:00 tot 12:30.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling bezorgd wordt?
Vandaag besteld morgen al in huis! Is uw bestelling voor 17:00 bij ons binnen? Dan wordt deze dezelfde werkdag nog verzonden. Voor brievenbuspost geldt dat als u besteld voor 16:00. U heeft de producten in 98% van de gevallen de volgende dag al in huis. Mocht dit niet haalbaar zijn dan nemen wij direct contact met u op. Woont u in de buurt van Almere? Dan kunt u uw bestelling ook gratis afhalen in onze winkel. Van maandag t/m vrijdag van 16:00 tot 17:00 en van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 t/m 12:30.

*Dit geldt niet voor het weekend.

Welke garens verkoopt Caro’s Atelier?
Een lekkere warme sjaal of een mooi kussen? Bij Caro’s Atelier kunt u terecht voor breien, haken, borduren en meer! Wij verkopen garens van verschillende merken van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Scheepjes. Maar ook Lana Grossa, Durable Yarns en Katia. Voor ieder project is er wel wat te vinden. Bekijkt u het garen liever in het echt? Dat begrijpen wij! In onze winkel vindt u al het garen terug. Deze is te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 tot 12:30. Bij Caro’s Atelier vindt u de mooie garens voor een mooie prijs.

Kunnen jullie mij advies geven?
Natuurlijk! Wij zijn altijd bereid om klanten te helpen en mee te denken. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld kleuradvies, vragen over het maken van projecten maar ook vragen over bestellingen. Klanten geven Caro’s Atelier een 9.5 en dat mooie cijfer willen wij graag zo houden! Om die reden staat bij ons klantenservice op nummer 1. Contact opnemen kan via verschillende wegen: telefonisch op 036-5255680 van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00, via de mail [email protected] of via onze social media kanalen @carosatelier. Schroom dus vooral niet om contact met ons op te nemen.