Lang Yarns

Lang Yarns wol en garen

Lang Yarns, een gerenommeerd garenbedrijf wat sinds 1867 een internationaal begrip is. De diversiteit van garen is enorm, zo leveren zij milieu- en diervriendelijke garen met een hoog kwaliteitsgehalte. Het familie bedrijf wordt inmiddels door de 6e generatie gerund, Jacob Lang. Door de samenwerking met andere Europese partners en ontwerpers uit Italië word kwaliteit gewaarborgd en staat innovatie voorop. Lang Yarns staat bekend om zijn luxe garen waaronder zijde, mohair en verloop garen. Daarnaast, levert Lang Yarns ook zacht Merino garen in combinatie met katoen. Laat u verrassen door ons brede assortiment aan Lang Yarns garen en vindt wat bij uw past.

Garen voor haken en breien

Lang Yarns garen is geschikt voor het haken en breien van kledingstukken, woonaccessoires, etc., vóór jong en oud. Door het brede assortiment aan kleur is iedere bol een feestje. Zo heeft het zachte Merino 120 garen, 81 kleuren. Door de verschillende samenstellingen van natuurlijke materialen wordt ieder project uniek.

Zachte Merino’s

Het zachte Merino garen van Lang Yarns wordt in vier verschillende lengtes en diktes  geleverd. Alle garen waaronder de Merino garens zijn Mueseling-free, dit bekend dat het garenproces op een diervriendelijke manier verloopt. De Merino garens zijn in méér dan 50 kleuren beschikbaar met uitzondering van de Merino 200. Door de nauwe samenwerkingen met vaste spinnerijen is het verfbad nagenoeg hetzelfde. Baby truitjes, sjaals, warme dekens dit garen leent zich overal voor. Uiterst geschikt voor een naalddikte tussen de 3,5 – 5,5 mm afhankelijk van welke Merino uw voorkeur heeft.

Natuurlijke kunstvezels

De Omega en Omega + worden in 40 kleuren geleverd. Dit is één van de weinige garens die acryl bevatten. De Omega bevat namelijk acryl en een lange natuurlijke kunstvezel, dit zorgt voor een extra stevige draad die niet snel splijt of breekt.  Door de unieke samenstelling ontstaat er een mooie zachte glansdraad die perfect is voor het maken van kinderkleding. Het wasadvies van Lang Yarns garen is 30 graden. Geschikt voor een naalddikte van 3,5 – 4,5 mm.

Uniek verloop

Mille Colori, Viva, Dipinto en Young. Dit zijn voorbeelden van de vele verloopgarens die Lang Yarns kent. Mille Colori beter bekend als trendy sokken wol wordt niet langer gebruikt voor het maken van sokken maar ook voor het maken van sjaals, omslagdoeken, kindervesten, etc. Met 1 bol Mille Colori (2,5 – 3,5 mm) breidt u al 1 paar sokken tot maat 44. Geeft u liever de voorkeur aan een col dan volstaat 1 bol ook.

De Viva daarentegen, heeft minder meters maar is uiterst geschikt voor het haken of breien van kleurrijke accessoires zoals mutsen, sjaals en kinderkleding. Het garen is gemaakt van 100% scheerwol en geschikt voor naalddikte 3,5 – 4,5 mm.

Dipinto is een garen met prachtig kleurverloop! De Dipinto wordt gehaakt met een naalddikte 3 – 3,5 mm, door zijn samenstelling (50% wol, 50% polyacryl) ontstaat er een mooie wassing. Dit garen is uiterst geschikt om mee te breien. Met een simpele tricotsteek komt dit garen al tot zijn recht.

Geeft u liever de voorkeur aan een zachte, kriebelvrije, chunky draad, dan is de Young echt iets voor u! Met naalden 20 mm bent u zo klaar. Vingerhaken, armbreien alles is mogelijk.

Welke samenstelling of  kleur u ook kiest. Bij Caro’s Atelier vindt u altijd het juiste Lang Yarns garen die bij u past.

Lees meer