Filter uw producten

Pagina 1 van 1

Tunische haaknaald

Een Tunische haaknaald wordt gebruikt voor het zogenaamde Tunisch haken. Het gaat hierbij om een nieuwe trend welke heel wat weg heeft van haken en breien. Tunische haaknaalden verschillen ten opzichte van gewone haaknaalden onder meer door de lengte waarover ze beschikken. In het assortiment hier bij Caro's Atelier zijn tal van verschillende Tunische haaknaalden terug te vinden. Wij hebben bewust de keuze gemaakt om uitsluitend de beste merken in ons assortiment op te nemen. Op deze manier kunt u het meest optimale plezier ervaren tijdens het haken op deze toch wel bijzondere manier.

Wat is een Tunische haaknaald precies?

Op het ogenblik dat u gaat Tunisch haken dient u er rekening mee te houden dat deze vorm van haken verschilt ten opzichte van het gewone haken. In principe vertoont ze dan ook zowel kenmerken van haken als van breien. Bovendien wordt er niet zelden gezegd dat het hierbij zou gaan om een voorloper van deze beide technieken. U kunt er in de praktijk voor kiezen om gebruik te maken van Tunisch haken voor het realiseren van dekens, kledingstukken, mutsen, sjaals evenals allerhande andere accessoires. Er wordt bovendien gewerkt met meerdere steken welke op één naald zijn terug te vinden. De Tunische haaknaalden zijn dan ook een behoorlijk stuk langer in vergelijking met de gewone haaknaalden. Voor Tunische rondhaken wordt er dan ook gebruik gemaakt van een dubbele haaknaald.

Het voordeel van Tunisch haakwerk

Er zijn toch wel enkele voordelen verbonden aan een Tunisch haakwerk. Het belangrijkste voordeel is wellicht terug te vinden in het feit dat een dergelijk haakwerk nagenoeg niet uitrekt. Daarnaast vormt ze een mooi dik en bovendien ook hecht geheel. Om te verhinderen dat het haakwerk te strak wordt wordt er gebruik gemaakt van een haaknaald met een maat welke iets groter is dan geadviseerd. In het bijzonder voor beginners werkt dit bijzonder prettig. De speciale Tunische naalden kunnen gebruikt worden voor haakwerken welke over meer dan 10 lussen beschikken. Er zijn op het internet meer dan voldoende haakboeken terug te vinden welke deze techniek bespreken.

Een haaknaald met verlengkabel gebruiken

Op het ogenblik dat u deze manier van haken wenst toe te passen dient u er rekening mee te houden dat er hiervoor gebruik moet worden gemaakt van een lange Tunische haaknaald welke is gemaakt van aluminium of kunststof. Bovendien is het eveneens mogelijk om de voorkeur te geven aan een haaknaald met verlengkabel. In ons assortiment zijn niet uitsluitend Tunische haaknaalden terug te vinden, maar ook kabels voor verwisselbare punten evenals kabelconnectors. Op deze manier kunt u meteen aan de slag gaan met deze toch wel uitdagende en meeslepende hobby.

Verschillende haaknaalden verbinden

Bent u van plan om meerdere haaknaalden met elkaar te verbinden? In dat geval is het mogelijk om daarvoor gebruik te maken van de speciale connector welke KnitPro op de markt heeft gebracht. Deze kan worden gebruikt voor de Afghaans Tunische haaknaald welke is uitgerust met verwisselbare punten. Door gebruik te maken van de connector ontstaat er een dubbelzijdige haaknaald welke het mogelijk maakt om rond te haken. Het voordeel hiervan is dat er geen naad in het haakwerk zal ontstaan. Dit is bijvoorbeeld zeer interessant voor het maken van een vrolijke muts. Een set bestaat uit drie keer een connector. Dit is meer dan voldoende voor al het Tunisch haakwerk welke u in gedachten heeft.

Direct aan de slag met een Tunische haaknaald?

Zou u graag meteen aan de slag willen met een Tunische haaknaald? In dat geval is de keuze voor de Afghaans Tunische haaknaaldenset van KnipPro zeer voor de hand liggend. Deze set bestaat uit zomaar even acht verschillende haaknaalden evenals vier kabels. Uiteraard spreekt het voor zich dat u bij deze set eveneens de beschikking hebt over verwisselbare naalden welke variëren van 3,5 tot 8 mm. De vier kabels beschikken over een lengte van respectievelijk 60, 80 en 100 centimeter. Daarnaast kunt u in deze set eveneens nog vier kabelsleutels terugvinden evenals acht eindstukken. De bijgeleverde kabelconnector zorgt er voor dat het mogelijk wordt om echt erg lange kabels te maken. Deze set wordt tot slot geleverd inclusief handige bewaartas. Op deze manier kunt u het haakgereedschap welke u heeft aangekocht overal mee naartoe nemen.

Bestel uw Tunische haaknaalden nu hier bij Caro's Atelier!

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat een Tunische haaknaald over verschillende, unieke eigenschappen beschikt. Bent u eveneens geïnteresseerd in het bestellen van één of meerdere van deze bijzondere haaknaalden? In dat geval is het altijd de moeite waard om uw bestelling bij ons te plaatsen. Niet alleen bieden wij u een zeer ruim assortiment aan op vlak van Tunische haaknaalden, daarnaast is het ook mogelijk om deze bij ons aan te kopen tegen een zeer interessante prijs. Gaat u een totale bestelling plaatsen voor een bedrag vanaf ten minste 49 euro? In dat geval bent u ook nog eens verzekerd van gratis verzending! Zo wordt het plaatsen van uw bestelling hier bij Caro's Atelier zomaar even nog interessanter gemaakt!