Filter uw producten

Pagina 1 van 1

Tunische haaknaalden

Een tunische haaknaald wordt gebruikt voor het zogenaamde tunisch haken. Dit soort haken heeft eigenlijk heel wat weg van haken en breien tegelijk. Tunische haaknaalden verschillen ten opzichte van gewone haaknaalden voornamelijk door de lengte waarover ze beschikken. In het assortiment hier bij Caro's Atelier zijn tal van verschillende haaknaalden terug te vinden die geschikt zijn voor tunisch haken. Wij hebben bewust de keuze gemaakt om uitsluitend de beste merken in ons assortiment op te nemen. Op deze manier kunt u het meeste plezier ervaren tijdens het haken.

Wat zijn tunische haaknaalden precies?

Wellicht heeft u weleens van een tunische haaknaald gehoord en wilt u er zelf mee aan de slag. Dit zijn speciale haaknaalden en voor tunisch haken gebruikt u slechts één naald die wat lengte betreft op een breinaald lijkt, maar dan is voorzien van een haak aan het uiteinde. De steken laat je, net zoals bij het breien, op de haaknaald staan. De regel bij het kiezen van een geschikte tunische haaknaald is dat u de naald minimaal 1 mm en maximaal 2 mm dikker neemt dan de aangegeven naalddikte op de wikkel van het garen. U kunt er in de praktijk voor kiezen om gebruik te maken van tunische haaknaald voor het realiseren van dekens, kledingstukken, mutsen, sjaals evenals andere accessoires. Voor tunische rondhaken wordt er over het algemeen gebruikgemaakt van een dubbele haaknaald.

Het voordeel van tunisch haakwerk

Er zijn toch wel enkele voordelen verbonden aan een tunisch haakwerk. Het belangrijkste voordeel is wellicht terug te vinden in het feit dat een dergelijk haakwerk nagenoeg niet uitrekt. Daarnaast worden projecten met deze techniek erg mooi dik en een hecht geheel.

Een haaknaald met verlengkabel gebruiken

Wanneer u kiest voor deze manier van haken dient u er rekening mee te houden dat u hiervoor gebruik dient te maken van een lange tunische haaknaald welke is gemaakt van aluminium of kunststof. Bovendien is het eveneens mogelijk om de voorkeur te geven aan een haaknaald met verlengkabel. In ons assortiment zijn niet enkel en alleen tunische haaknaalden terug te vinden, maar ook kabels voor verwisselbare punten evenals kabelconnectors. Het merk KnitPro heeft dit soort producten speciaal voor tunisch haken op de markt gebracht. Door gebruik te maken van de connector ontstaat er een dubbelzijdige haaknaald welke het mogelijk maakt om rond te haken. Het voordeel hiervan is dat er geen naad in het haakwerk zal ontstaan. Dit is bijvoorbeeld zeer interessant voor het maken van een muts. Een set bestaat uit drie keer een connector. Dit is meer dan voldoende voor al het tunisch haakwerk dat u in gedachten heeft.

Direct aan de slag?

Zou u graag meteen aan de slag willen met een tunische haaknaald? In dat geval is de keuze voor de Afghaans tunische haaknaaldenset van KnitPro zeer geschikt. Deze set bestaat uit acht verschillende haaknaalden evenals vier kabels. In deze set heeft u de beschikking over verwisselbare naalden welke variëren van 3,5 tot 8 mm. De vier kabels beschikken over een lengte van 60, 80 en 100 centimeter. Daarnaast kunt u in deze set tevens nog vier kabelsleutels terugvinden evenals acht eindstukken. De bijgeleverde kabelconnector zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om enorm lange kabels te maken. Deze set wordt tot slot geleverd inclusief handige bewaartas. Op deze manier kunt u het haakgereedschap dat u heeft aangeschaft overal mee naartoe nemen.

Bestel uw haaknaalden nu hier bij Caro's Atelier!

Bent u van plan om een tunische haaknaald aan te schaffen en deze bijzondere vorm van haken te leren? Dan bent u bij Caro’s Atelier aan het juiste adres. Naast een zeer ruim assortiment op het gebied van tunische haaknaalden bent u bij Caro’s Atelier tevens verzekerd van een zeer interessante aanschafprijs. Plaatst u een bestelling boven een bedrag van 59 euro? Dan bent u ook nog eens verzekerd van gratis verzending. Zo wordt het aanschaffen van een tunische haaknaald hier bij Caro's Atelier zomaar even nog interessanter gemaakt.

Waarom bestellen bij Caro’s Atelier?
Caro’s Atelier is dé wolwinkel in Almere. Wij hebben een groot assortiment met keuze uit ruim 10.000 artikelen, van garens tot aan samengestelde pakketten van diverse leveranciers maar ook eigen ontwerpen. Bij ons staat klantenservice hoog in het vaandel. Komt u er niet helemaal uit? Schroom dan niet om contact op te nemen zodat wij u kunnen voorzien van advies. Dit kan via de mail, telefonisch maar ook via onze social media kanalen. Plaatst u een bestelling voor 17:00, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Liever een product met eigen ogen zien? Dat kan! Onze winkel is van van dinsdag t/m zaterdag open van 9:00 tot 12:30.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling bezorgd wordt?
Vandaag besteld morgen al in huis! Is uw bestelling voor 17:00 bij ons binnen? Dan wordt deze dezelfde werkdag nog verzonden. Voor brievenbuspost geldt dat als u besteld voor 16:00. U heeft de producten in 98% van de gevallen de volgende dag al in huis. Mocht dit niet haalbaar zijn dan nemen wij direct contact met u op. Woont u in de buurt van Almere? Dan kunt u uw bestelling ook gratis afhalen in onze winkel. Van maandag t/m vrijdag van 16:00 tot 17:00 en van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 t/m 12:30.

*Dit geldt niet voor het weekend.

Welke garens verkoopt Caro’s Atelier?
Een lekkere warme sjaal of een mooi kussen? Bij Caro’s Atelier kunt u terecht voor breien, haken, borduren en meer! Wij verkopen garens van verschillende merken van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Scheepjes. Maar ook Lana Grossa, Durable Yarns en Katia. Voor ieder project is er wel wat te vinden. Bekijkt u het garen liever in het echt? Dat begrijpen wij! In onze winkel vindt u al het garen terug. Deze is te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 tot 12:30. Bij Caro’s Atelier vindt u de mooie garens voor een mooie prijs.

Kunnen jullie mij advies geven?
Natuurlijk! Wij zijn altijd bereid om klanten te helpen en mee te denken. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld kleuradvies, vragen over het maken van projecten maar ook vragen over bestellingen. Klanten geven Caro’s Atelier een 9.5 en dat mooie cijfer willen wij graag zo houden! Om die reden staat bij ons klantenservice op nummer 1. Contact opnemen kan via verschillende wegen: telefonisch op 036-5255680 van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00, via de mail [email protected] of via onze social media kanalen @carosatelier. Schroom dus vooral niet om contact met ons op te nemen.