Filter uw producten

Pagina 1 van 1

Tunische haaknaald

Tunisch haken is een nieuwe haaktrend die lijkt op haken en breien. Hierbij maakt u gebruik van een Tunische haaknaald. Deze verschilt van de normale haaknaald, onder andere door de lengte. Bij Caro’s Atelier vindt u verschillende Tunische haaknaalden in het assortiment. We hebben gekozen voor de beste merken, zodat u meer plezier ervaart tijdens deze bijzondere manier van haken.

Uitleg over de Tunische haaknaald

Tunisch haken werkt net even wat anders dan het gewone haken. Het lijkt zowel op haken en breien, en er wordt gezegd dat dit de voorloper van beide technieken zou zijn. Gebruik Tunisch haken voor het maken van dekens, kleding, mutsen, sjaals en andere accessoires. U werkt met meerdere steken die op één naald staan. De Tunische haaknaalden zijn dan ook een stuk langer dan de traditionele haaknaalden. Voor Tunisch rondhaken maakt u gebruik van een dubbele haaknaald.

Het voordeel van een Tunisch haakwerk is dat het bijna niet uitrekt en een mooi dik en dicht geheel vormt. Om te voorkomen dat haakwerk te strak wordt, gebruikt u een maat haaknaald die iets groter is dan geadviseerd, dit werkt vooral voor beginners erg prettig. De speciale Tunische naalden zijn geschikt voor haakwerken met meer dan 10 lussen. Op het internet en in haakboeken vindt u voldoende informatie over deze techniek.

Haaknaald met een verlengkabel

Voor deze manier van haken maakt u gebruik van een lange Tunische haaknaald van aluminium of kunststof. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een haaknaald met verlengkabel. We hebben zowel Tunische haaknaalden, kabels voor verwisselbare punten en kabelconnectors in ons assortiment. Zo kunt u direct aan de slag met deze uitdagende hobby.

KnitPro Afghaans Tunische haaknaald

De haaknaalden van het merk KnitPro zijn verkrijgbaar in de maten 3 mm tot en met 12 mm. Deze Tunische haaknaald is te combineren met alle kabels, wat u veel mogelijkheden biedt. Met behulp van de kabelconnector maakt u zeer lange kabels zodat u vrijwel alle haakwerkjes kunt maken. Het is belangrijk om een kabel aan te schaffen, deze gebruikt u altijd in combinatie met de KnitPro Afghaans Tunische haaknaald. U heeft de keuze uit verschillende lengte kabels die variëren van 40 centimeter tot maximaal 150 centimeter Alle kabels zijn gemiddeld 25 centimeter korter, de punten van de naald vullen aan tot de juiste maat.

We hebben deze haaknaald in twee verschillende varianten in ons assortiment opgenomen. De KnitPro Afghaans Tunische haaknaald Trendz herkent u aan de groene kleur. De gewone Afghaans Tunische haaknaald van KnitPro is verkrijgbaar in de maten 3 mm tot en met 12 mm.

Een andere aanrader is de aluminium Tunische haaknaald met een lengte van 30 centimeter. Een praktische haaknaald voor urenlang haakplezier. Uiteraard van een uitstekende kwaliteit, zoals u van dit merk gewend bent.

Connector voor Tunische haaknaald

Wilt u verschillende haaknaalden aan elkaar koppelen? Maak dan gebruik van de speciale connector van KnitPro. Deze is geschikt voor de Afghaans Tunische haaknaald met verwisselbare punten. Met behulp van de connector ontstaat er een dubbelzijdige haaknaald, waarmee u rond kunt haken. Voordeel hiervan is dat er geen naad in het haakwerk ontstaat, ideaal voor het maken van bijvoorbeeld vrolijke mutsen. Een set bestaat uit 3 maal een connector, voldoende voor al uw Tunisch haakwerk.

Afghaans Tunische haaknaalden set

Wilt u direct aan de slag met Tunisch haaknaalden, kies dan voor de Afghaans Tunische haaknaaldenset van KnitPro. Deze set bevat maar liefst 8 haaknaalden en vier kabels. Dit is inclusief verwisselbare naalden die variëren van 3,5 mm tot 8 mm. De vier kabels hebben een lengte van 60, 80 en 100 centimeter. Bovendien vindt u in deze set ook nog eens 4 kabelsleutels en 8 eindstukken. Met de bijgeleverde kabelconnector maakt u zeer lange kabels. Alles wordt geleverd inclusief handig bewaartasje. Zo neemt u uw haakgereedschap overal mee naartoe. Begin vandaag nog met Tunisch haken en bestel een Tunische haaknaald bij Caro’s Atelier.