Haaknaalden

Haken brengt creativiteit en ontspanning samen. Om te kunnen haken zijn haaknaalden onmisbaar. Het verschil tussen haken en breien zit hem in de naalden. Bij breien maakt u gebruik van twee breinaalden, bij haken gebruikt u slechts één haaknaald. Er zijn verschillende modellen en diktes verkrijgbaar. Bij Caro’s Atelier vindt u haaknaalden van verschillende merken en diktes. Graag helpen we u bij het maken van de juiste keuze.

Uitleg over haaknaalden

Haaknaalden zien er anders uit dan breinaalden, zo hebben ze een duidelijke haak aan de punt. Deze punt zorgt ervoor dat u de haaknaald eenvoudig door de steken haalt. Direct achter de punt bevindt zich de sleuf of groef, de dikte hiervan verschilt per merk. Boven de groef bevindt zich de keel. Bij haaknaalden is dit het dunste stuk, en het gedeelte waar de steek als eerste op komt. Hierboven bevindt zich de schacht. De dikte van de schacht wordt weergegeven bij de dikte van haaknaalden. Dit is dus een belangrijk onderdeel om te weten. Boven de schacht vindt u de grip: hier houdt u de haaknaald vast. Afhankelijk van het merk zijn haaknaalden bij de grip wat stroever, wat voor een betere grip zorgt. Helemaal bovenaan vindt u het handvat. Met dit gedeelte rust de haaknaald in uw hand.

Haaknaalden van verschillende diktes

Caro’s Atelier heeft voor alle soorten haakwerk de geschikte naalden. Deze zijn verkrijgbaar van 2 millimeter tot 15 millimeter. Daarnaast vindt u bij ons haaknaalden sets in het assortiment. Dit is een handige set met meerdere naalden van verschillende afmetingen. Zo kunt u altijd het juiste haakwerk maken zonder dat u op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe haaknaald.

KnitPro haaknaalden

Een van onze bekende haaknaalden zijn de KnitPro Waves haaknaalden. Dankzij de ergonomische vorm worden de spieren in de handen ontlast. Dit zorgt voor meer ontspanning tijdens het haken, zonder dat de spieren verkrampen. De KnitPro haaknaalden zijn hiermee geschikt voor mensen met artritis of andere klachten aan de handen. De aluminium naalden zijn voorzien van een stevige en zachte grip. Dit maakt het werken met deze naalden extra aangenaam. Deze haaknaalden zijn verkrijgbaar in de maten 2 mm tot en met 12 mm. Het merk heeft de verschillende maten herkenbaar gemaakt door het toewijzen van een eigen kleur.

Naast de KnitPro Waves in verschillende diktes vindt u ook de KnitPro Afghaans Tunische haaknaald in ons assortiment. Deze verwisselbare naalden zijn uitstekend te combineren met alle kabels. Deze kabels zijn bij Caro’s Atelier verkrijgbaar, in combinatie met verwisselbare punten. Hiermee maakt u een rondbreinaald naar keuze. Uit dezelfde fabriek komende Drops Pro Circus haaknaalden.

Nog meer merken haaknaalden

Uiteraard hebben we nog veel meer haaknaalden in ons assortiment. Wat dacht u van de bekende Clover naalden, waarvan wij u de Clover Amour en Clover Soft Touch kunnen aanbieden. Deze haaknaalden zijn voorzien van een harde kunststof huls en aluminium haak op. Voor de duim is er een Soft Touch aangebracht.

Ook de Etimo haaknaalden zijn een aanrader. Deze haaknaalden komen rechtstreeks uit Japan en behoren tot een van de meest geliefde haaknaalden ter wereld. Deze zijn van een goede kwaliteit en voorzien van een handvat dat lekker in de hand ligt. Bijzondere naalden zijn de Bamboo haaknaalden van het merk DMC. Richt u zich liever op Tunisch haken, dan hebben wij diverse Tunische haaknaalden voor u in ons assortiment

Haaknaalden voor linkshandige en rechtshandige

Zowel voor rechts- als linkshandigen zijn er de Addi Swing haaknaalden. Deze naalden zijn ergonomisch gevormd en verlichten bij mensen met reuma pijnklachten tijdens haken. Daarnaast wordt overbelasting voorkomen. De maatvoering is herkenbaar aan de kleur, maar staat ook aangegeven op het handvat. Voor mensen die moeite hebben met hun zicht, zijn er de Crochet Lite haaknaalden. Deze beschikking over een lampje in de haak. Caro’s Atelier heeft altijd een uitgebreide collectie haaknaalden, hiermee maakt u de mooiste haakwerken.