Wol en garen

Een warme sjaal, een hippe trui of een mooi tafelkleed. Wat u ook maakt, we hebben een groot assortiment wol en garen. Bij Caro’s Atelier vindt u de mooiere en luxere garens en bolletjes wol tegen voordelige prijzen. We helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Bekende merken van hoogwaardige kwaliteit

Haken, breien of borduren, het beste resultaat krijgt u met kwaliteits wol en garen. Daarom hebben we speciaal voor u de grotere en bekende merken geselecteerd. De bekende blogster Claire Boeter brengt prachtig garen en wol onder het eigen label byClaire uit. Zowel katoengaren als mixgaren van dit merk is bij ons verkrijgbaar. Zachte pastelkleuren of opvallende kleuren, byClaire neemt u mee in haar kleurrijke wereld. ByClaire heeft drie verschillende soorten wol en garen. Nummer 1 is het katoen, nummer 2 de softmix en nummer 3 de sparkle lijn. Deze laatste is een prachtige glitterdraad en voelt heerlijk zacht aan. Alle garens van byClaire zijn met elkaar te combineren.

Een ander populair merk is Katia. Deze wordt veel gebruikt bij het breien en haken. Katia heeft diverse garens in de collectie. Dit zijn onder andere katoenen en synthetische garens, lamswol, mohair en zijde. Caro’s Atelier heeft verschillende wol van Katia in het assortiment opgenomen. Katia velours is een zacht en flexibel garen. Deze gebruikt u voor het maken van een warm vestje, een vrolijke trui of een zachte sjaal. We willen u ook even wijzen op Katia Polaris. Dit garen bestaat voor 100% uit acryl, is stevig en heeft een vrolijk kleurverloop. Deze is in diverse tinten verkrijgbaar.

De uitgebreide collectie van Garnstudio

Garnstudio biedt gratis patronen, instructievideo’s en tips. Ook hebben ze hun eigen label wol en garen. Dit is uitgebracht onder de naam Drops Design. Bij Caro’s Atelier vindt u een uitgebreid assortiment Drops garen en wol. Een aantal hiervan willen we kort aan u tonen. Drops Alpaca is gesponnen garen van 100% alpaca wol. Deze heeft geen chemische behandeling ondergaan. Heldere en frisse kleuren maar ook pasteltinten, Drops alpalca wol heeft altijd een mooie glans. Bijzonder is de Drops baby merino. Deze bestaat voor 100% uit merinowol en is afkomstig van vrijlopende dieren. Deze zachte wol kriebelt niet. Op zoek naar 100% pure wol, ga dan voor de Drops eskimo. Dit is een dik en enkeldraads garen dat geschikt is voor verschillende doeleinden.

Nederlands breigaren

Heeft u het bekende breiboek al in huis? Dit handboek en naslagwerk is afkomstig van Scheepjes. Dit Nederlands merk brengt moderne breigarens op de markt. Hier zijn diverse series in verkrijgbaar waaronder Maxi, Colour crafter en catona garen. Scheepjes heeft ook een aantal video’s uitgebracht waaronder haken voor Dummies en de handleiding Vasten. Bij Caro’s Atelier vindt u de collectie van Scheepjes terug. Zo hebben we onder andere de ambience color, invicta color en Panda in ons assortiment opgenomen. Dit is garen en wol van echte Hollandse kwaliteit. Naast bovenstaande merken hebben we nog vele andere merken wol en garen in ons assortiment. De hoogste kwaliteit tegen betaalbare prijzen, dat vindt u bij Caro’s Atelier.

Hoeveel wol heb ik nodig?

Hoeveel wol of garen u nodig heeft is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van het type garen en de naalddikte. Ook het patroon is belangrijk. Gaat het om een lange of korte trui, een wijd of smal model? Bepaalde patronen gebruiken meer garen. Met haken verbruikt u meer wol dan met breien. Afhankelijk van de looplengte van het garen en de naalddikte, heeft u voor een gebreide trui van maat 38, 7 tot 14 bollen wol nodig. Voor een kindertrui maat 104 heeft u drie tot zes bollen wol nodig. Bij ons assortiment wol en garen vindt u passend advies. Zo ziet u direct de looplengte van het garen, maar ook advies betreffende de naalden. U kunt hiermee zelf een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid wol of garen. Lees ook ons wasadvies per garensoort, dit voorkomt dat uw handwerkjes hun vorm verliezen. Nog meer advies nodig? Neem bij vragen over de wol en garen vrijblijvend contact op met Caro's atelier.