Katia concept

Met het Katia concept maakt u de meest mooie warme kleding. Het concept van Katia staat voor puur natuur en schoonheid. Hierbij is geen gebruik gemaakt van kunstgrepen. Gelet is op de prachtige kleuren en textuur van Katia garen en wol. Eenvoud in vormen en natuurlijk kleuren staan hierin centraal. Binnen het Katia concept vindt u dan ook tinten als bruin, beige en groen.

Katia concept Cashmere

Prachtig garen met een zachte uitstraling en veel volume. Het Katia concept Cashmere garen is licht van gewicht en heeft een hoge kwaliteit. Deze bestaat voor 70% uit merinowol en 30% uit kasjmier. Merinowol is afkomstig van het merino schaap, één van de meest bekende schapenrassen ter wereld. Deze wol heeft de eigenschap warmte goed vast te houden. Bovendien neemt het veel vocht op. Kasjmier wol is afkomstig van de Kashmir geit. Dit zorgt niet alleen voor warmte, in de zomer houdt deze wol het lichaam heerlijk koel. De combinatie van deze twee wolsoorten zorg voor een garen dat geschikt is voor het maken van alle soorten kleding. Voor een trui in maat 38 heeft u ongeveer 10 tot 11 bollen wol nodig. Binnen de Cashmere collectie vindt u prachtige warme kleuren waaronder mosgroen of zalmoranje.

Binnen het Katia concept vindt u ook het Cotton Cahmere. Dit garen bestaat voor 90% uit katoen en 10% uit kasjmier. Het is machinewasbaar en voelt heerlijk zacht aan. Hierdoor is dit garen geschikt voor het maken van babykleding, kinderkleding of kleding voor de gevoelige huid. We adviseren om te werken met een naald van 2,5 tot 3,5 mm. Voor het haken heeft u een dunne naald nodig, 2 tot 2,5 mm. Bij Caro’s Atelier vindt u prachtige pastelkleuren waaronder jeans, turquoise of bleekrood. Daarnaast heeft Katia Cotton Cashmere de kleuren ecru, grijs en beige uitgebracht.

Katia concept Cotton Merino

Deze wol willen we u niet onthouden: de Katia Cotton Merino. Deze bestaat voor 70% uit katoen en 30% uit merino Extra Fine. Dit is een wol die extra zacht aanvoelt, en daarmee uitermate geschikt voor het maken van alle soorten kleding. De wol voelt niet alleen zeer zacht aan, tijdens het dragen wordt deze nauwelijks gevoeld. Het prachtige kleurenpalet biedt u vele mogelijkheden. Zo is er de Katia Cotton Merino turquoise, goud of medium oranje. Bijzondere wol voor bijzondere kleding en woonaccessoires. Kleding gemaakt van deze wol wast u op de hand. Laat het kledingstuk liggend drogen.

Een variant op de Cotton Merino is de Cotton Marino plus. Dit garen uit het Katia concept bestaat voor 70% uit katoen en 30% uit merino extra fine. Ook deze wol is zeer geschikt voor het maken van kinderkleding, woonaccessoires en producten voor de gevoelige huid. Combineer de Merino plus met de Katia Cotton Merino garen. U maakt hier de mooiste creaties mee. We hebben verschillende kleuren Cotton Merino plus in ons assortiment opgenomen.

Zoekt u een bijzonder garen voor zachte warme winter kleding? Katia Merino Silk is verkrijgbaar in warme kleuren en natuurlijke tinten. Dit garen bestaat uit 70% merino extra fine, 20% zijde en 10% polyamide. Hierdoor ontstaat er een zachte en sterke samenstelling. Het garen is in diverse natuurlijke tinten verkrijgbaar waarom dat donker grijs en prachtig wijnrood.

Inspiratie met het Katia concept

Beginners of gevorderden, iedereen kan haken en breien met wol uit het Katia concept. Naast bovengenoemde garen vindt u binnen het Katia concept ook de Katia Silky lace , Silk tweet en Katia Puno. Vooral het Katia Puno is zeer geschikt voor het maken van warme kledingstukken. Deze bestaat voor 75% uit baby alpacawol en 25% polyamide. De vezels hebben een zijdezachte glans en zijn sterk. Bovendien is het hypoallergeen, geschikt voor mensen met een gevoelige huid en voor kinderen. U ziet, het Katia concept zorgt voor voldoende inspiratie en laat gebreide en gehaakte kleding zacht en warm aanvoelen.