Scheepjes / Scheepjeswol

Scheepjes is een merk van wol en garen welke over een niet onaanzienlijke geschiedenis beschikt. In principe gaat deze geschiedenis terug tot in het jaar 1750, in de tijd dat wolkammen evenals spinnen een ambachtelijk beroep was. Het was in deze tijd dat Dirk Steven Van Schuppen er voor koos om zelf met een eigen bedrijf te starten. Het bedrijf was gespecialiseerd in het bewerken van wol. Gedurende de tweede helft van de negentiende eeuw ontstond de naam 'Scheepjeswol'. Jammer genoeg zorgde een stijging van de te betalen kosten er voor dat het bedrijf failliet ging in 1988. In 2010 werd er door het familiebedrijf de Bondt voor gekozen om de oorspronkelijke merknaam over te nemen. Deze overname heeft het voor u en ik tegenwoordig mogelijk gemaakt om terug te kunnen genieten van de bijzondere eigenschappen waar het garen over beschikt. Op vlak van handwerken is het op moment van schrijven het enige nog bestaande Nederlandse merk. Dit merk heeft ook een groot deel van haar bekendheid te danken aan het zogenaamde 'Breiboek'. Deze is bij veel handwerkers op de tafel terug te vinden.

Keuze uit een groot aantal verschillende Scheepjes garens

De uitstekende bekendheid en populariteit waar Scheepjes over beschikt heeft ervoor gezorgd dat er hier in het assortiment van Caro's Atelier een groot aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Het merk staat erom bekend op regelmatige basis heel wat nieuwe garens te ontwikkelen waardoor er door de jaren heen een mix is ontstaan van zowel oude als nieuwe garens binnen het assortiment. Voor mensen die op zoek zijn naar een pure wol is het dan ook de moeite waard om te kiezen voor bijvoorbeeld de Alpaca Rhythm. Deze is opgebouwd uit een combinatie van 80 procent alpaca evenals 20 procent extra fijne wol. Het resultaat is een luxe garen welke zich prima leent voor het maken van lekker warme en bovendien aangenaam zachte kledingstukken.

Een andere mogelijkheid die u kunt ontdekken luistert naar de naam 'Ambiance Colour'. Dit is een garen die kan worden gebruikt in combinatie met een naalddikte van 6 mm. Ze heeft een samenstelling van 50 procent wol en 50 procent acryl. Deze zachte, sterke evenals volumineuze lontdraad kan worden aangekocht in tal van verschillende kleuren. In ieder geval is het assortiment zo uitgebreid dat er, ongeacht de wensen of eisen waarover u beschikt in principe altijd wel aan de vooropgestelde verwachtingen tegemoet kan worden gekomen. Het is dan ook zeker altijd de moeite waard om grondig het assortiment hier bij Caro's Atelier door te nemen!

Het veelzijdige karakter van de Scheepjes Bloom collectie

Katoen staat er om bekend over een groot aantal positieve eigenschappen te beschikken. Niet alleen gaat het hierbij dan ook om een materiaal welke sterk, maar bovendien ook slijtvast is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat katoen er om bekend staat op uitstekende wijze vocht op te nemen. Katoen wordt niet alleen gebruikt voor het realiseren van zomerse kledingstukken, wat bovendien ook te denken van woonaccessoires? Het garen afkomstig uit de Bloom collectie is een katoengaren welke bijzonder geschikt is voor een naalddikte met een dikte van tussen de 5 & 6 mm. Indien u er voor kiest om aan de slag te gaan met het Scheepjes Bloom garen beschikt u over een kwalitatief garen welke niet splijt. U kunt er dan ook bijgevolg werkelijk alles mee maken. Bent u eerder op zoek naar een zogenaamd gemerceriseerd katoen? In dat geval zult u al snel uitkomen bij het Catona garen. Deze kan worden aangekocht in niet minder dan 105 verschillende kleuren. Dit garen is bovendien verkrijgbaar in verschillende bolletjes, namelijk van 25, 50 evenals 100 gram.

De Mohair Rhythm serie

Wilt u graag kunnen genieten van de bijzondere eigenschappen die zijn verbonden aan mohair? In dat geval is het de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van Scheepjes Mohair Rhythm. De wol welke is terug te vinden in deze lijn ziet er niet alleen pluizig uit, daarnaast heeft ze ook nog eens een lekker fijne structuur. Wanneer u een creatie draagt welke is gemaakt van dit garen kunt u altijd rekenen op een lekker zacht draagcomfort. Bij het aanschaffen van garen uit deze collectie kunt u rekenen op een samenstelling van 70 procent mohair evenals 30 procent micro. Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van dit garen in combinatie met een naald met een dikte van 2 à 2,5 mm.

Ontdek het ruime aanbod met Scheepjes garen nu!

De enorme en zeer rijke geschiedenis waar het merk over beschikt heeft ervoor gezorgd dat dit garen door de jaren heen bijzonder populair is geworden. Het garen is verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen en kan bovendien ook worden aangekocht in de meest uiteenlopende kleuren. U kunt er hier bij Caro's Atelier voor kiezen om het garen te kopen tegen de scherpst mogelijke prijs. Plaatst u een bestelling voor een bedrag van minimum 49 euro hier bij Caro's Atelier? In dat geval kunt u steeds rekenen op gratis levering van uw bestelling. Zo zullen ook verzendkosten de waarde van uw totale order hier bij Caro's Atelier niet beïnvloeden! Wilt u ook graag één of meerdere garens van Scheepjes kopen? Dan mag het duidelijk zijn dat u daarvoor bij ons aan het juiste adres bent!