Scheepjeswol en garen

Scheepjeswol is een merk van garen en wol en kent een rijke geschiedenis. Rond 1750 was wolkammen en spinnen een ambachtelijk beroep. Dirk Steven Van Schuppen richtte zijn eigen bedrijf op. Hij kocht wol en liet dit bewerken door personeel. In de tweede helft van de 19e eeuw ontstond de naam Scheepjeswol. Een stijging van de kosten leidde in 1988 tot een faillissement. In 2010 nam familiebedrijf de Bondt de merknaam Scheepjeswol over. Dankzij deze overname kunt u weer breien en haken met Scheepjes garen. Het is binnen het handwerken het nog enige levende Nederlandse merk. Daarnaast staat Scheepjeswol bekend om Het Breiboek, dat bij veel handwerkers op tafel ligt.

Ruime collectie Scheepjeswol

Scheepjeswol staat bekend om het uitstekende Scheepjes garen en de grote collectie. Bij Caro’s Atelier vindt u bijna alle soorten wol van dit merk. Scheepjeswol ontwikkelt continu nieuwe soorten garens: zowel oude als nieuwe namen vindt u in ons assortiment. Zoekt u pure wol, dan is Scheepjeswol Alpaca Rhythm het antwoord op uw vraag. Deze bestaat uit 80% alpaca en 20% extra fijne wol. Een luxueuze Scheepjeswol voor het maken van warme en zachte kleding. De geadviseerde naalddikte is 2 tot 2,5 millimeter. Deze wol is verkrijgbaar in verschillende zachte kleuren. Scheepjeswol Ambiance Colour is geschikt voor een naalddikte van 6 millimeter. Deze bestaat voor 50% uit wol en 50% acryl. De zachte, sterke en volumineuze lontdraad is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Binnen elke kleur is de draad opgebouwd uit 2 tinten.

Haken en breien met katoengaren

Katoen kent vele positieve eigenschappen. Het is sterk en slijtvast. Bovendien neemt het uitstekend vocht op. Katoen wordt gebruikt voor het maken van zomerse kleding en woonaccessoires. Het Scheepjes garen uit de Bloom collectie is een katoengaren dat zeer geschikt is voor een naalddikte van 5 tot 6 mm. Dit sterke Scheepjeswol garen splijt niet, u maakt er dan ook echt alles mee. Voor gemerceriseerd katoen komt u uit bij het Scheepjes garen Catona. Dit is verkrijgbaar in maar liefst 105 prachtige kleuren. Het Catona Scheepjes garen is leverbaar in bolletjes van 25, 50 en 100 gram. Voor het maken van bijzondere kleding en accessoires gebruikt u het Scheepjes garen Catona Denim. Dit heeft een duidelijk ton-sur-ton verloop.

Mohair Scheepjeswol

Mohair is afkomstig van de angorageit. Deze Scheepjeswol ziet er pluizig uit en heeft een fijne structuur. Het voelt tijdens het dragen heerlijk zacht en comfortabel aan. De collectie Mohair Rhythm bevat Scheepjeswol dat uit 70% mohair en 30% micro bestaat. De aanbevolen naalddikte bedraagt 2 tot 2,5 mm. Deze Scheepjeswol laat zich zeer goed combineren met Alpaca Rhythm. Brei zelf de mooiste winterkleding en accessoires.

Scheepjes garen met gewassen jeans effect

Voor het breien of haken van moderne kleding en accessoires gebruikt u het Scheepjes garen Softfun denim. Dankzij het kleurverloop ontstaat het gewassen jeans effect. Het Scheepjes garen heeft een velours look en bestaat uit 60% katoen en 40% acryl. Het is machine wasbaar op 30 graden. Met de inspirerende patronen van Scheepjes garen gaat u direct aan de slag.

Ook het Scheepjes garen Stone Washed willen we onder de aandacht brengen. Deze heeft net als het vorige garen een stoer jeans uiterlijk. De aanbevolen naalddikte bedraagt 3 tot 3,5 mm. Dit garen is wasbaar in de wasmachine op 40 graden.

Creatief met amigurumi

Bent u al bekend met de Japanse haaktechniek amigurumi? Hiermee maakt u de leukste knuffeldieren, sleutelhangers en andere kleine accessoires. Het is een populaire vorm van handwerken. De Scheepjeswol Sweetheart Soft leent zich hier uitstekend voor. Daarnaast maakt u hier zachte en vrolijke babykleding of kinderkleding mee. Leuk voor uw gezin of cadeau te geven. Deze Scheepjeswol is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren, bestaat voor 100% uit polyester en is hiermee sterk en slijtvast. Gebruik een naalddikte van 3 tot 3,5 mm. Ontdek deze en nog veel meer Scheepjeswol en garen in het assortiment van Caro’s Atelier.