Scheepjes Yarn 15 - Metamorphosis

Scheepjes Yarn 15 - Metamorphosis

Dit prachtige patronenboek is een eerbetoon aan groei, verandering en ontwaken, wat wordt vertegenwoordigd door vier hoofdstukken geïnspireerd op verschillende insecten die van vorm veranderen door de seizoenen heen. De 16 haak- en breipatronen laten zien hoe vezels en technieken transformeren naar een reeks kledingstukken en accessoires, van luchtige tops tot delicate sjaals. We lichten graag even de projecten toe in deze blog!

De Yarn Bookazines staan altijd vol met inspiratie en prachtige projecten. Mooie haak- en breipatronen die exclusief voor deze boeken zijn ontworpen. Elk ontwerp is gemaakt door een van de geweldige scheepjes bloggers of friends. Zo is er voor ieder wat te vinden in de patronenboeken. 

 

Shawls 

 

Dawn Dip Wrap - Haken

Onze absolute favoriet van deze Yarn Editie is de Dawn Dip Wrap ontworpen door Jellina Creations. Gehaakt met Scheepjes Whirlette in 5 verschillende kleuren is dit een heerlijk project. De Waterjuffers in de sjaal worden gehaakt met de Filet techniek, en ook de tapestry techniek komt aan bod! Kortom een heerlijk project! 

Dawn Dip Wrap Dawn dip Wrap - detailsDawn Dip Wrap Yarn 15

 

Transition Shawl - Breien

 

Een prachtig ruime gebreide omslagdoek, dat is de Transition Shawl. Het kantpatroon zorgt ervoor dat het een prachtig luchtig exemplaar wordt. Gebreid met Scheepjes Whirligig zorgt voor het ruime formaat en het prachtige verloop van de kleuren. Al kan deze prachtige shawl natuurlijk ook gemaakt met de gewone Whirl, hierdoor zal het formaat echter wel een stukje kleiner uitvallen. Heb je ook al die prachtige rand gezien? Dat maakt de Shawl echt af! 

Transition Shawl Yarn 15Transition Shawl Gebreid Yarn 15transition shawl dragen yarn 15

 

Kleding

 

Spread your Wings Twinset Top & Vest - Breien

Een mooie twinset gebreid in mix-en-match zuster garen van Scheepjes: De Alpaca Rhythm voor de top en de Mohair Rhythm voor het vest.  De top kan langer of korter worden gemaakt naar wens. Het prachtige kant patroon geeft het een unieke uitstraling. Het vest gebreid met mohair geeft het een luxe uitstraling. Door het gebruik van de garens en de combinatie van de set is deze door meerdere seizoenen te dragen! 

spread your wings gebreid vest Yarn 15Lange top Scheepjes Yarn 15achterkant spread your wings twinset yarn 15

 

Change it up Jumper - Breien

Een prachtige Jacquard gebreide trui: de Change it Up Jumper. Deze uniseks trui wordt gebreid met het heerlijk zachte Scheepjes Merino Soft. Een heerlijk afwisselend patroon met afwisselende kleuren. Op de voorkant van de trui is een combinatie gemaakt met borduren: hier zit een prachtige geborduurde vlinder, maar de trui is ook prachtig zonder natuurlijk. De keuze is aan jou! 

garenpakket change it up jumper yarn 15garenpakket change it up jumper Yarn 15garenpakket change it up jumper details yarn 15

https://www.carosatelier.nl/garenpakket-change-it-up-jumper-yarn-15.html 

 

See the Light Kaftan - Haken

Een prachtige gehaakte tuniek perfect geschikt voor een mooie zonnige (strand)dag! gehaakt met twee prachtige 100% katoenen garens: Scheepjes Legacy voor het grootste gedeelte en de kleurrijke rand en het kant gedeelte met Scheepjes Catona. Dit maakt het een heerlijk kledingstuk om met warmer weer te dragen. En het patroon is beschreven van XS tot wel 6XL! 

Garenpakket See the Light Kaftan Yarn 15See the light tuniek Yarn 15See the light kaftan details achterkant yarn 15

 

Imago Sweater - Haken

Een mooie gehaakte trui met prachtige gedecoreerde mouwen met patroon erin. Het design is geïnspireerd door de grote beervlinder in volwassen stadium. Daarop gebaseerd is ook de prachtige kleurencombinatie gemaakt van Scheepjes Terrazzo. Een prachtige tweed garen van gerecyclede materialen. Het patroon is beschikbaar in maat S t/m XXL. 

Imago Trui Yarn 15 DetailsImago Sweater yarn 15

 

Twiligh Bag - Haken

 Een showstopper accessoire kon in deze yarn ook niet ontbreken! Deze tas gehaakt met verschillende steken is een heerlijk afwisselend project. Er zijn zelfs twee lengte banden gemaakt in stersteken. Zo kan je de tas overal mee naartoe nemen. Gehaakt met Scheepjes Linen Soft

Twilight Tas Yarn 15gehaakte tas yarn 15Paarse gehaakte tas Yarn 15

 

 

Voor in huis en Tuin: 

 

Evolution Blanket - Haken

Deze prachtige retro motief deken is ook geschikt voor de beginnende haker! De leuke afwisseling van de kleuren maakt het een heerlijk project. Gemaakt met Scheepjes River Washed en Stone Washed geeft de kleuren ook nog een prachtig gemêleerd effect mee en door de katoen acryl mix ook geschikt voor picknicken! De deken wordt ca. 130 x 150 cm.

Evolution Blanket Yarn 15Evolution Deken Yarn 15Evolution Blanket Details

 

Little Honey Play Tent - Haken

Een vrolijke speeltent die niet alleen praktisch is en schaduw biedt maar ook nog eens super leuk is om naar te kijken en om te maken. Onder de amigurumi bijenkorf, bedekt met kleurrijke bloemen en lieve beestjes bevindt zich een magische plek om in weg te kruipen. De Truly Scrumptious wordt gebruikt voor de bijenkorf bovenop, en Scheepjes Sunkissed voor de rest van de tent en de prachtige decoraties. 

little honey play tent yarn 15Little Honey Play Tent Details

 

Golden Hour Cushions - Breien

Prachtige kussens in de tinten van de zon voor in de tuin of op de bank! Alle drie net even weer op een andere manier gebreid maakt dit een leuk uitdagend project. En ze sluiten zo goed op elkaar aan! Gebreid met Scheepjes Metropolis, het klassieke sokken garen van Scheepjes en hierdoor ook erg stevig en duurzaam. 

Golden Hour Cushions Yarn 15Golden Hour Cushions Yarn 15 Details

 



In Flight Wall Art - Haken 

Deze prachtige amigurumi voor aan de muur fleurt elke kamer op! Een echt kunstwerk waarmee gepronkt kan worden, en ook nog eens erg leuk om te maken. Ontzettend leuk om te maken door gebruik van verschillende technieken. Zo wordt er geborduurd en zijn de vleugels mandala’s! Gehaakt met het perfecte garen voor amigurumi: Scheepjes Catona

in flight wall art detailin flight wall art yarn 15

 

Beehive Basket Yarn 15 - Haken

Bouw een bijenkorf ! Gemaakt met een Katoen en Jutemix garen dat rondom koord gehaakt wordt en een houten bodem als basis. De 4 basiskatoenegarens van Scheepjes komen aan bod voor de bloemetjes: Catona, Cahlista en Cotton 8. De mand zelf wordt gehaakt met de Jutemix Mighty. De stevige, praktische mand is makkelijk te dragen dankzij de tapse vorm. Vul hem met handdoeken of zet hem vol garen en fournituren bij de bank.

Gehaakte mand met bloemen

 

Voor de Kids

 

On the Wing Top & Tunic - Haken 

Een super schattige filet gehaakte top of tuniek voor de schattigste kinderen. Het ontwerp wordt echt afgemaakt door de prachtige vlinder op de rug. Gehaakt met prachtige zachte organische katoen: Scheepjes Organicon. Dit garen is beschikbaar in vele mooie zachte kleuren. Het design is van Cara Medus, een designer die al vele prachtige designs heeft gemaakt voor in de Yarn Bookazines. Het patroon is geschreven van 8 t/m 13 jaar. 

Top & Tunic Yarn 15 gehaakton the wing top & tunic Yarn 15Achterkant On the Wing Top & Tunic

 

Buzzy Bee Jumper - Haken 

Ook deze super schattige trui is een ontwerp van Cara Medus. Gehaakt met de zachtste garens van Scheepjes: Eliza, Softy en voor de details van het bijtje Scheepjes Catona. De mouwen hebben schattige filet gehaakte honinggraat motieven. Een leuk patroon voor bezige bijtjes! Het patroon is beschikbaar voor leeftijden 1 t/m 8 jaar. 

Buzzy Bee trui Buzzy Bee trui details yarn 15buzzy bee jumper achterkant yarn 15

 

Cuddly Cocoon - haken

Deze mendicabeervlinder kan kiezen: blijft hij in de cocon of komt hij uit? De amigurumi knuffel is gemaakt van kindvriendelijk Natuurlijk Katoen: Scheepjes Cahlista en hypoallergeen Furry Tales garen en is het ideale maatje voor een fijne nachtrust. Berg de vlinder veilig op in zijn gehaakte cocon. De geborduurde details en ovalen veiligheidsoogjes geven karakter.

vlinder uit cocoon Yarn 15Cuddly cocoon achterkantcuddly cocoon in cocoon

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.