Favoriete Scheepjes Afterparty's - Breien

Favoriete Scheepjes Afterparty's - Breien

Wij zijn dol op de leuke patronen van de Scheepjes Afterparty’s. Dit zijn kleine boekjes met elke week een uitgave van een nieuw patroon met de populaire Scheepjes garens. In dit blog vertellen we graag over onze favoriete breipatronen in de Afterparty’s. Van mooie kledingstukken tot aan heerlijke shawls en sokken, de afterparty’s zijn een feestje om te maken.

Go-To Cardigan - ontworpen door Neringa Rūkė

 

Op zoek naar een lekker vest? Dan is de Go-To Cardigan van de Afterparty 103 iets voor jou! Een heerlijk lang gebreid vest met zakken. Het is een erg leuk breiproject voor de beginnende breister, iemand die al de basissteken kent en graag begint aan zijn of haar eerste kledingstuk. De ruime maten serie van XS t/m XXL zorgen ervoor dat dit vest de meesten zal passen. Het vest wordt gebreid met Scheepjes Chunky Monkey, een prachtig dik garen maar kan ook vervangen worden voor de Truly Scrumptious die identiek in verhouding is maar net even anders in uitstraling. Dit maakt de kleurkeuze ontzettend ruim! 

 

Terrazzo Tile Jumper - Ontworpen door Chloé Elizabeth Birch 

 

De Terrazzo Tile Jumper is een van onze favorieten omdat het een mooie, warme trui is,  die gebruik maakt van verschillende breitechnieken om zo verschil in structuur en motieven te creëren. De trui is geschikt om te breien voor de gemiddelde tot ervaren breister, een leuk uitdagend project dus! Gemaakt met 100% gerecycled garen maakt dit project een goede bewuste keuze. De Scheepjes Terrazzo zorgt voor een mooi tweed effect met leuke kleur spikkels. De kleurvariatie is reuze! 

 

 

Lavender Trellis Wrap - ontworpen door Margje Enting 

 

Een prachtige gebreide sjaal is de Lavender Trellis Wrap, met speciale geometrische motieven en een prachtige kleurverloop. De omslagdoek wordt gebreid met gebruik van de mozaïek techniek, met deze techniek werk je met een kleur tegelijk. De combinatie van de Whirl en de Whirlette afwisselen zorgt dat het effect ontstaat. De shawl wordt gebreid op naald 3 en wordt hiermee 45 x 225 cm, een heerlijke grote wrap dus!

 

 

Hogweed Cardigan - Ontworpen door Simy Studio’s 

 

Een leuk stylish net herenvest met mooi honinggraatmotief. Leuk om te breien en om te dragen. Het patroon is beschreven in maat S tot en met XXL. Gebreid met Scheepjes Softfun Denim maakt het een heerlijk zacht en ademend vest om te dragen. Dit garen is een mix van katoen en acryl en ook nog beschikbaar in een effen variant of een leuke andere gemêleerde variant: Softfun aquarel. Keuze genoeg dus aan kleuren! 

 

 

Billy bear - ontworpen door Jane Burns

 

Super schattig vestje voor de allerkleinsten. De capuchon met oortjes maakt het net een lief beertje. Het vestje wordt gebreid in ribbelsteek met heerlijke zachte merinowol. De Scheepjes Merino Soft Brush zorgt voor een prachtig gemêleerd effect. De mooie overslag wordt vastgemaakt door 6 vrolijke gekleurde knoopjes. 

 

 

Column of Leaves top - Ontworpen door Simy Somer 

 

Een heerlijke luchtige top met mooi opengewerkt blad design aan de voorkant en op het rugpand. De driekwarts mouw maakt het een top die vaak gedragen kan worden door het jaar heen. Het zachte garen maakt dat de top gedragen kan worden door iedereen, zelfs degene met een gevoelige huid. De top is gebreid met Scheepjes Organicon, een 100% organisch katoen die beschikbaar is in de mooiste en zachtste tinten. 

 

 

Eastern Sunset Shawl - ontworpen door Margje Enting 

 

Deze afterparty bevat een prachtige gebreide shawl. In het patroon wordt er gebruik gemaakt van drie breitechnieken: Het eerste deel wordt in ribbelsteek gebreid, deel 2 is mozaïek breien en deel 3 bevat een ajourmotief. Door gebruik van de prachtige grote garencake: Whirligig in combinatie met de kleinere Whirligigette wordt de shawl wel 200 x 50 cm groot. Perfect om je heerlijk warm te houden! 

 

 

Twisted Socks - ontworpen door Jane Burns 

 

Wij zijn dol op sokken breien en zijn dan ook altijd op zoek naar leuke en unieke sokken patronen. Zoals deze prachtige uit Yarn Afterparty nummer 53: Twisted Socks. Dit zijn vrolijke, kleurrijke sokken met een prachtig structuur motief erop gebreid. Gebreid met een van onze favoriete sokkengarens: Scheepjes Metropolis. Dit is heerlijk zacht wol sokkengaren geschikt voor naald 2,5-3 en daarmee kan je de mooiste en warmste sokken breien. 

 

 

Bekijk hier alle Scheepjes Afterparty's Breipatronen.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.