Caro’s Make-A-Long – Helios en Solis tas

Caro’s Make-A-Long – Helios en Solis tas

Mee haken of breien met een Make-A-Long is een ontzettend leuke ervaring. Er zijn heel veel anderen die tegelijkertijd met hetzelfde patroon bezig zijn, en iedereen deelt zijn of haar ervaring in de groep. Voor vragen ook superhandig natuurlijk!

Wat is een Make-A-Long?

Een Make-A-Long is anders dan een Crochet-A-Long (CAL) of Knit-A-Long (KAL), waarbij elke week een stukje van een patroon bekend word. Bij een MAL werk je aan een patroon wat al bekend is en al gepubliceerd is. Gezellig samen haken of breien aan hetzelfde project dus!

 

Mee haken of breien met een Make-A-Long is een ontzettend leuke ervaring. Er zijn heel veel anderen die tegelijkertijd met hetzelfde patroon bezig zijn, en iedereen deelt zijn of haar ervaring in de groep. Voor vragen ook superhandig natuurlijk!

 

Wat kun je verwachten?

Op 29 juni 2022 start in onze Facebookgroep de eerste MAL van Caro’s Atelier. Gezellig samen haken en breien aan hetzelfde project!

 

Je haakt of breit de tas naar eigen tempo. Elke week staan wij voor je klaar met updates en beantwoorden wij al je vragen!

 

De MAL duurt 3 weken en eindigt op 20 juli. Je kunt natuurlijk daarna ook nog jouw ervaringen delen in de groep. Wees welkom!

 

Wat heb je nodig?

 

Wat wordt er gehaakt?

De Helios Tas is geïnspireerd op de kleuren van de zonsopgang, en vandaar ook de naam.

 

Helios is in de Griekse Mythologie de zonnegod. Dagelijks rijdt hij in zijn wagen langs de hemel. Helios begint zijn rit in het oosten en hij stopt in het westen. Als zijn werk erop zit, keert hij weer terug naar zijn paleis in het oosten. Net als de zonsopgang.

 

Deze tas is perfect voor al jouw spullen, gebruik de tas bijvoorbeeld voor jouw haak- of breiproject. De tas wordt gemaakt met Scheepjes Cotton 8 van 100% Katoen. De kleuren uit het voorbeeld in Pastel zijn; 700, 642, 622, 529, 654 en 508.

 

Wat wordt er gebreid?

De Solis tas is juist weer geïnspireerd op de zonsondergang. Solis is latijns voor zon. De kleuren van een zonsondergang zijn vaak bijzonder helder, zo ook de kleuren van deze tas.

 

Door met een dubbele draad te breien, ontstaat er een mooie mix van kleuren en een gemêleerd effect. Door met Scheepjes Cotton 8 te breien valt de tas soepel en blijft hij lang mooi! De kleuren uit het voorbeeld Heldere Zonsondergang zijn; 700, 669, 563, 510, 716 en 714.

 

Patrooncorrecties

Helaas gebeurt het ons ook wel eens, foutjes. Die sluipen er soms in. 

 

  1. Toer 1: Haak een hst in de 3e losse van de naald, haak 49 hst, 4hst in de 50e l, haak 49 hst aan de andere kant van de ketting, haak 3 hst in de laatste losse, sluit met een hv in de 2 keerlossen. Plaats nu een markeerder in het midden van de 4 hst aan de ene zijkant en een steekmarkeerder na het 2e hst waar je de rij mee eindigt.
  2. De rand toer 1: Haak hst, eindig met hv, 2 lossen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.