(Truly) Scrumptious, het nieuwe Scheepjes garen!

(Truly) Scrumptious, het nieuwe Scheepjes garen!

(Truly) Scrumptious, het nieuwe garen van Scheepjes! Het duurzame garen Scheepjes (Truly) Scrumptious combineert het zachte van acryl, met een component van gerecycled plastic.

Scheepjes Truly Scrumptious

Na een aantal hints op Facebook en Instagram, kwam er deze week een einde aan het lange wachten. Scheepjes bracht het nieuwe garen (Truly) Scrumptious uit. Truly Scrumptious combineert het zachte van acryl, met een component van gerecycled plastic! Hierdoor is dit garen niet alleen duurzaam, maar ook supersterk.

 

Truly Scrumptious gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

(Truly) Scrumptious is een duurzaam garen, haken en breien met een gerust hart dus! Het garen bestaat voor 50% uit Acryl en voor 50% procent uit gerecycled polyester geworven uit plastic flessen. Hoe dat proces is zijn werk gaat is grofweg als volgt:

Het plastic flessen afval wordt geleverd bij de fabrikant. Door een proces van wassen, malen en warmte worden de plastic flessen schoongemaakt, ontdaan van etiketten en zo fijngemalen dat ze omgetoverd kunnen worden in polyester. Dit polyester wordt vervolgens in draden gemaakt en gecombineerd met acryl. De techniek bestaat al langer voor confectieketens, maar werd nog niet vaak gebruikt voor breien en haken.

 

Het verschil tussen Truly Scrumptious en Scrumptious

Deze twee zijn echt zusjes van elkaar. Scheepjes Scrumptious is het wat slankere zusje. Met 300 meter looplengte en geschikt voor naald 4. Scheepjes Truly Scrumptious is het wat vollere garen, met 108 meter op een bol en geschikt voor haaknaald 5. 

 

Beschikbaar in maar liefst 80 verschillende kleuren

Scheepjes Scrumptious en Scheepjes Truly Scrumptious is beschikbaar in wel 80 kleuren. Van rustige en aardse tonen tot heerlijke pastels en levendige kleuren. Beide garens hebben dezelfde kleuren. Ook zijn 72 van de 80 kleuren licht gemêleerd, er zitten soms dus iets andere kleurtjes door de hoofdkleur heen wat je projecten een extra levendige uitstraling zal geven.

 

De bollen van 100 gram hebben een looplengte van 108 meter, wat Scheepjes Truly Scrumtptious de go-to keuze maakt voor grote projecten als dekens en kussens, om ze net een beetje groter en zachter te maken. Maar ook truien en vesten gemaakt met Scheepjes Truly Scrumptious zijn heerlijk om te dragen!

 

Welke pakketten en patronen van Truly Scrumptious?

Voordeel! Heb je nog wat patronen liggen die gemaakt zijn met Scheepjes Chunky Monkey of met Scheepjes Colour Crafter? Het Truly Scrumptious garen kun je hier namelijk ook perfect voor gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan de Go-To Cardigan of de Borderlines Jumper uit de Afterparty 128. Kortom, er zijn oneindige mogelijkheden met Scheepjes Truly Scrumptious!

 

Bekijk hieronder ook het filmpje van Scheepjes, over dit het Scrumptious garen!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.