Janie Crow

Janie Crow

Jane Crowfoot, beter bekend als Janie Crow, is in het Verenigd Koninkrijk wellicht een van de belangrijkste mensen in de haakwereld. 

Janie is opgeleid tot textielontwerper en heeft de afgelopen 20 jaar in de garen- en handwerkindustrie gewerkt. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een van de belangrijkste pioniers van het haken in het Verenigd Koninkrijk. 

Janie haar ontwerpen variëren van dekens tot aan accessoires. Haar werk is te herkennen aan het vele gebruik van bloemen, kleurenspel en verschillende technieken. 

Naast winnaar van de Craft Influencer of the Year 2020 award en een groot liefhebber van garen is Janie onder anderen de ontwerper van de geweldige Royal Garden Crochet Blanket van Scheepjes. "De grote inspiratie voor dit patroon was mijn reis naar het Green Hotel in Mysore, India. Er zijn vele plekjes in en rondom dit hotel waar je lekker kunt zitten relaxen, maar één van mijn meest favoriete plekken is de koffiebar..." , aldus Janie die met deze deken een eerbetoon brengt aan deze magische plek in Mysore. De schitterende terracotta tegels op de vloeren van het koffiehuis in combinatie met de als lappendeken opgebouwde voortuin van het hotel dienden als grote inspiratiebron. Janie laat de tegelmotieven prachtig in het ontwerp terugkomen.

Ga naar Janie’s blog om meer van haar werk te ontdekken. www.janiecrow.com 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.