Granny Square day 2022

Granny Square day 2022

Granny Square Day is een internationale online gebeurtenis die over het algemeen plaats vindt op het social media platform Instagram. Elk jaar op 15 augustus is het Granny square day.

Het begon in 2014 door Susan Regalia op Instagram. Zij had leren haken en werd vrolijk granny squares. Daarom heeft zij in 2014 de dag als Internationale dag van de Granny Squares uitgeroepen. Dit bleek overal aan te slaan, iets wat Susan zelf ook niet had verwacht, ze kreeg 6000 berichten terug met foto’s van andere haaktsters hun Granny Square.

 

Wist u dat de Granny Square voor het eerst bekend werd in 1897? Daarmee zijn Granny Squares terecht tijdloos geworden.

 

Haakpatronen met Granny Squares

 

Bij Caro’s Atelier hebben we door de jaren heen ook ontzettend leuke haakpatronen met granny squares voorbij zien komen. We zetten de leukste voor je op een rij!

 

Nuts About Squares CAL

 

Deze leuke CAL is samengesteld door Esther Dijkstra, bekend van It's all in a Nutshell. De maakster van al die mooie filmpjes die de meeste Scheepjes CAL’s ondersteunen.

 

Nuts about squares CAL

 

 

Haakpakket Diagonale Blokkendeken

 

Deze Diagonale Blokkendeken wordt gehaakt met dichte granny's en is een eigen ontwerp van Caro's Atelier. Het deken wordt gehaakt met Scheepjes Cahlista

 

https://www.carosatelier.nl/haakpakket-diagonale-blokkendeken.html

 

 

Haakpakket Colour Shuffle Blanket

 

Voor iedereen die op zoek is naar een draagbaar project heeft Krisztina Anna Matejcsok-Edomer precies wat je zoekt! Iedere Granny Square van de Colour Shuffle Blanket is gehaakt met een enkel 20g bolletje van het Scheepjes Softfun Minis Colour Pack.

 

 

Haakpakket Blossom Bag

 

Deze leuke tas bestaat uit allemaal losse Granny squares met bloemen die je uiteindelijk aan elkaar vast zet. In dit patroon wordt de tas gehaakt met Scheepjes Stone Washed en/of River Washed. Door de vierkanten op een bepaald schema in elkaar te zetten onstaat een leuk effect. Het patroon bevat een beschrijving, een haakschema en een kleurschema. Dit is een eigen ontwerp van Caro's Atelier.

 

Not your typical Harlequin Shopper

Deze leuke tas wordt gehaakt door ruitjes te maken van alle Granny squares. De tas wordt gehaakt met Durable Double Four, een mooi katoengaren. Je kunt met dit pakket al je eigen kleurtjes uitkiezen!


 

Haakpakket in the Hood Cardigan

 

De 'In the Hood Cardigan Ivory' is een supertoffe kleurrijke Granny Square vest  met een capuchon die echt overal bij past! Het patroon is gratis en het vest wordt gehaakt met Durable Cosy Extra Fine.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.