Designer Donderdag: Karin Roosendaal van Gek op Haken

Designer Donderdag: Karin Roosendaal van Gek op Haken

Elke donderdag zetten wij een nieuwe ontwerper in de spotlight! Met deze week: Karin Roosendaal, bekend van Gek op Haken. Karin heeft een prachtige website met haakpatronen en een levendige community. Lees hier verder en maak kennis met Karin!

Wie is het gezicht achter Gek op Haken? 

"Ik ben Karin Roosendaal en heb Gek op Haken bedacht en opgericht. Ik woon in Hoogerheide met mijn man Timo en onze zoon Lars van 14 jaar. Naast haken ben ik ook dol op lekker eten, lezen, yoga en afspreken met familie en vrienden. Verder ben ik gek van reizen: samen hebben we al heel wat mooie plekken gezien op de wereld met als hoogtepunt vier weken trekken door Australië. Dat was echt een onvergetelijke ervaring. Dit jaar zal het dichter bij huis zijn maar zodra het kan gaan we weer een mooie, verre reis maken."

Wat is Gek op Haken?

"Het concept van gek op haken is dat we willen zorgen dat je nóg meer plezier aan jouw hobby kunt beleven. We bieden een hele gezellige community aan waar je voor een vast bedrag per maand lid van kunt worden. Als lid heb je dan onbeperkt toegang tot alle haakpatronen op de website, krijg je twee keer per jaar een exclusief haakboek thuis gestuurd en verrassen we je met een leuk cadeautje op je verjaardag. Verder zijn er veel ledenvoordelen, waaronder natuurlijk 10% korting bij Caro’s Atelier. En je kan meedoen met speciale CAL's, swaps en give-aways voor leden. Bovendien krijg je toegang tot het Online Haakcafé waar je jouw creaties kunt delen, vragen kunt stellen en waar je andere hakers en onze ontwerpers en bloggers ontmoet.

 

Daarnaast schrijven we blogs over heel veel interessante haak-onderwerpen en maken we handige video-tutorials. Die zijn trouwens voor iedereen beschikbaar. Net als de gratis haakpatronen, waarvan er elke eerste van de maand een nieuwe op de website verschijnt."

 

"ik ben op het idee van Gek op Haken gekomen omdat ik vaak gefrustreerd was wanneer ik een leuk haakproject zag. Er was dan geen patroon van of het was in een vreemde taal, vol met fouten en soms heel onduidelijk omschreven. Dan kwam ik er niet uit en kon ik opnieuw beginnen. Ik dacht toen: dat moet makkelijker kunnen. Zo ben ik op het idee gekomen van een site met alleen maar mooie en duidelijke Nederlandse haakpatronen die uitgebreid getest en nagekeken zijn. Bij ons zijn de ontwerpers ook heel toegankelijk, dus kom je er een keer niet uit dan kan je altijd hulp krijgen in ons Online Haakcafé.
Ik ben alleen gestart maar inmiddels werkt Timo ook fulltime voor Gek op Haken. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de website optimaal draait. Dat is ook wel nodig, we hebben zo’n 100.000 bezoekers per maand! Verder helpen Claudia en Linda mee met de klantenservice en redactiewerk. De rest van het team bestaat uit vier bloggers, elf vaste ontwerpers en nog vier dames die helpen in het Online Haakcafé en de Facebook groep. Superfijn al die hulp, want in mijn eentje zou dat allemaal niet meer lukken."

 

"Ik heb haken mezelf aangeleerd via boekjes uit de bieb en met hulp van mijn oma. Ik was toen een jaar of acht denk ik. Laatst kwam ik op Marktplaats een oud haakboek uit de jaren 70 tegen: Gehaakte Poppen en Dieren en ik herkende het onmiddellijk als een boek waar ik mijn eerste poppetjes uit haakte. Je snapt dat ik dat boek wel móest kopen. In mijn tienerjaren heb ik een hele tijd niet gehaakt en was ik druk met andere dingen. Maar toen ik in verwachting was van Lars begon het weer te kriebelen en maakte ik knuffeltjes en spulletjes voor de babykamer. Sindsdien ben ik niet meer gestopt."

 

Hoe onderscheid jij Gek op Haken? Hoe zou jij de stijl van Gek op Haken omschrijven? 

"Gek op Haken onderscheidt zich doordat je elke maand een vast bedrag betaalt en dan verder nergens meer naar hoeft om te kijken. Gewoon een mooi haakpatroon uitzoeken, downloaden en meteen aan de slag. Supermakkelijk toch? En we proberen onze leden steeds weer met nieuwe dingen te verrassen. Zo hebben we afgelopen april een aantal online haakpatronen gebundeld in een haakboek en naar alle leden thuis gestuurd. Daar kwamen zoveel leuke reacties op dat we besloten hebben dat twee keer per jaar te gaan doen. Gewoon omdat we zo blij zijn met al onze leden."

 

Welke tip/hack zou jij haaksters willen meegeven? Wat is de beste tip die je ooit zelf hebt gehad?

"Ik zie nog veel hakers die het zichzelf niet gunnen om écht te genieten van hun hobby. Ze blijven soms uren op zoek naar gratis patronen, omdat ze er niet voor willen betalen of kopen alleen maar heel goedkoop garen. Ik haak ook wel eens met een bol van de Zeeman, maar als je echt mooi garen koopt merk je altijd het verschil. Bovendien geniet je dan ook veel langer van het haakproject waar je al die uren en energie in hebt gestopt. Ik zou beginnen met het uitzoeken van een mooie set haaknaalden. Dat kan even een investering zijn maar je hebt er je leven lang plezier van!"

Wat zijn je 3 favorieten patronen/pakketten van jezelf of de website? 

"Oh jee, dat is lastig kiezen. Als ik dan toch iets moet noemen dan ga ik voor de Kerstballen van Marjan van der Leer. Dat is een gratis patroon dat al meer dan 30.000 keer gedownload is van de website. En waarmee we voor mijn gevoel in één klap Gek op Haken op de kaart hebben gezet in haakland.

Verder ben ik helemaal weg van het Vloerkleed Ibiza. Dit ontwerp van Mirjam Brinkman staat nog op mijn lijstje op te haken. Het is zo’n heerlijk zomers ontwerp met erg leuke steken.

Tot slot kies ik voor de Mojo Deken van Saskia Stolwijk van Studio Mojo. Saskia was de eerste ontwerpster die ik vroeg voor het team van Gek op Haken. Ik vind haar ontwerpen altijd weer prachtig. Ze zijn basic maar met een leuke twist erin. Ik vond het echt een feest om de Mojo Deken te haken en wordt er elke keer weer blij van als ik hem op de bank zie liggen." 

 

Wilt u de Mojo deken haken? Het pakket inclusief patroon is t/m 31 juli met korting bij ons te verkrijgen. Het pakket kunt u hier vinden op onze website. 

 

Wat is het allerleukste dat je zelf hebt geleerd door deze community op te zetten?

"Ik vond het heel spannend om een eigen onderneming te starten. Zouden er genoeg mensen lid willen worden? Zijn er wel ontwerpers die voor de site willen ontwerpen? Hoe vind ik het om in mijn eentje vanuit huis te werken? Gelukkig heeft het goed uitgepakt, ook door het fijne team waar ik nu mee samenwerk. En we hebben al meer dan 2000 leden! Ik leer echt elke dag als ondernemer en dat vind ik superleuk. Ik hou enorm van persoonlijke ontwikkeling en als ondernemer ontkom je daar ook niet aan. Elke dag heeft weer nieuwe uitdagingen en lessen. Ik zou niet anders meer willen dan dit en geniet er enorm van.

 

Wat ik ook heb geleerd, maar ergens al wel wist, is wat een uiteenlopende hakers er zijn. Sommige leden zijn jonge meiden van in de 20, maar ik weet dat er ook dames van in de 90 lid zijn, en alles daartussenin. En gelukkig hebben we ook een aantal mannen in de community! Het doet er dus niet toe wat je leeftijd, afkomst of sekse is. Als je haakt dan heb je automatisch een klik met andere hakers. In het Online Haakcafé merk ik dat elke dag weer. Die positieve, fijne sfeer om elkaar te helpen is geweldig. Voor mij is het duidelijk dat haken mensen verbindt. Heerlijk toch?" 

 

Benieuwd geworden naar Gek op Haken? bekijk hier de website. 

 

Reacties

  1. Coby de Crom Coby de Crom

    Wat een leuk blog met Karin van Gek op Haken. Ik ben zelf al van het begin lid van GOH..hele mooie patronen. Ik heb er al veel gehaakt..ik leerde GOH kennen ook door de kerstballen van Marjan van der Leer denk ik. Ik ben regelmatig in het haakcafé en probeer de andere haaksters te helpen als ze niet uit een patroon komen of wijs ze door naar degene, die bv het patroon gehaakt hebben of naar decontwerpsters. Ik bestel ook altijd bij Caro's atelier..

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.