De kleurrijkste zomergarens

De kleurrijkste zomergarens

Bent u ook zo dol op verloopgarens? In dit blog nemen we u graag mee in de kleurrijkste verloopgarens in ons assortiment. Alle verloopgaren in de blog zijn perfect voor zomerse projecten. Lees mee om geïnspireerd te raken!

 

Scheepjes Whirl 

Het eerste garen van deze blog is meteen onze grootste favoriet: Scheepjes Whirl. Het garen bestaat voor 60% uit katoen en 40% acryl. 1 garen cake bevat al 1000 meter, hierdoor geeft 1 cake vele mogelijkheden voor projecten! Het kleurverloop van de Whirl is geleidelijk en verloopt subtiel van kleur naar kleur. Met elke kleurwissel is er een heel klein beetje ‘Yarn fuzz’, een feestje want dit houdt in dat de Whirl klaar is voor een subtiele kleurwissel. Om het geleidelijke kleurverschil te krijgen komt er namelijk elke keer een draad van de nieuwe kleur bij.

 

Een van de meest gemaakte projecten met de Whirls zijn Sjaals of omslagdoeken, maar ook tassen, dekens en vesten worden er veelvuldig mee gehaakt en gebreid. Doordat er met 1 garencake al zoveel mogelijkheden zijn, is het het ideale garen voor ‘on-the-go’. De Whirl is er in meerdere varianten, zo zijn er ook varianten met wol. Zoals de Scheepjes Whirl Fine Art, Scheepjes Whirligig en Scheepjes Woolly Whirl.

 

Bekijk hier alle kleuren van de Scheepjes Whirl. 

 

 

Lana Grossa Twisted Summer Shades

 

De Lana Grossa Summer Shades is een prachtig 100% katoen garen. Dit garen heeft een uniek verloop, met verschillende verrassende kleurcombinaties. Ook dit is een grote bol met 800 meter erop. Dit garen wordt veel gebruikt voor een zomerse sjaal of omslagdoek of een prachtige zomerse top. Ook hebben we met dit garen leuke Caro’s Atelier Patronen. 

 

Bekijk hier alle kleuren Twisted Summer Shades Van Lana Grossa.

Lana Grossa Gomitolo Selezione 1, 2, 3 

 

Lana Grossa - Gomitolo Selezione 1 

Dit vrolijke verloopgaren de eerste van de verschillende bovenstaande bollen in deze blog. Het bestaat uit 80% katoen, 10% viscose en 10% polyacryl. Het verloop van dit garen is wat drukker, de kleuren komen vaker terug in een gestreept patroon en er ontstaan zelfs een soort stippen in het verloop. Het garen wordt gebruikt voor leuke zomerse items, zoals deze gebreide sjaal. 

 

Lana Grossa - Gomitolo Selezione 2 

Dit garen bestaat voor 75% uit katoen en 25% viscose. Het verloop van dit garen bestaat uit bredere strepen die, afwisselend met een dunne streep van kleur veranderen. Alle kleuren komen vaker terug in de bol en dus ook in het project naar keuze. Van dit garen maken ze vooral leuke zomerse tops!

 

Lana Grossa - Gomitolo Selezione 3 

Deze versie van de Gomitolo Selezione bestaat ook grotendeels uit katoen, 65%, de overige 35% is polyacryl. De kleurwisselingen zijn in deze bol plotseling en vaker. Hierdoor ontstaat in deze bollen een jacquard stippen patroon. Dit zorgt ervoor dat het garen graag gebruikt wordt voor de meest vrolijke zomerprojecten.

 

Bekijk hier alle kleuren en pakketten van de Lana Grossa Selezione 1,2,3.

 

 

Durable Colour Cake

Deze prachtige cakes zijn ongeveer vergelijkbaar met de Scheepjes Whirl, maar is iets minder vast getwijnd. De cakes bestaat voor 55% uit katoen en 45% uit acryl. Het verloop is geleidelijk, elke zoveel meter van de bol komt er een draadje bij van de volgende kleur totdat het garen volledig bestaat uit de volgende kleur op de bol. Het garen is geliefd voor een omslagdoek of sjaal, door de dunne draad van katoen zorgt het voor vele luchtige eindresultaten. 

 

Bekijk hier alle kleuren Durable Colour Cake.

 

Alle garens in deze blog zijn eigenlijk zo mooi dat alleen al neerzetten in de kast zorgt voor een blij gevoel! Maar het allerleukste blijft om een mooi project ermee te haken of breien en je te laten verrassen door elke kleurwissel! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.