Socktober, onmisbare items voor de leukste sokken

Socktober, onmisbare items voor de leukste sokken

Dat warme en comfortabele voeten een must zijn aankomende winter, hoeven we jou vast niet uit te leggen,

En wat is er dan beter dan een paar heerlijk zachte, warme en zelfgemaakte sokken? In deze blog vindt je alle items die je nodig hebt om je eigen sokken te breien.

 

Breinaalden voor sokken

 

Sokkennaalden zonder kop

Breinaalden voor sokken komen in meerdere soorten en maten. Zo heb je de ouderwetse manier, waar je met vijf naalden tegelijk in de rondte werkt. Dit lijkt misschien heel moeilijk, maar je hebt het echt zo in de vingers! De naalden die je voor deze manier nodig hebt, zijn breinaalden zonder kop.

Zoals bijvoorbeeld de naalden van Prym, Ergonomics. Deze prachtig vormgegeven sokkennaalden zijn nieuw! Deze breinaalden zijn anders, ze zijn driehoekig, hebben een "bolle" punt en liggen heerlijk in de hand. Licht van gewicht, en geen getik meer.

Hou jij wel van het vertrouwde getik van breinaalden? Dan zijn de Zing sokkennaalden van Knitpro ideaal van jou. Met de vrolijke kleurtjes en lichtgewicht naalden van aluminium heb jij je sokken in no-time af!

Mocht het idee van breien met vijf naalden tegelijkertijd jou afschrikken, dan zou je de Addi Crasy Trio naalden eens kunnen proberen. Hier brei je met 3 naalden in plaats van 5. Het tussenstuk hiervan is ook flexibel waardoor je project wat beter meebuigt en je minder snel last krijgt van gespannen handen.

Ergonomics sokkennaalden 20 cm   

Patronen voor het breien van sokken

 

DenDennis & Mr. Knitbear boeken

Natuurlijk heb je, als je sokken gaat breien, ook leuke patroontjes nodig. De boeken van DenDennis en Mr. Knitbear zijn hiervoor ontzettend leuk. De boeken staan boordevol patronen en technieken om jou op weg te helpen!

 

Vrolijke Sokken Breien  Sock you two

 

Sokkenwol

Natuurlijk onmisbaar bij het breien van sokken, is sokkenwol. Het verschil tussen 'gewone' wol en sokkenwol is dat er ook polyamide aan de wol is toegevoegd, oftewel nylon. Ideale sokkenwol is:

Lana Grossa - Meilenweit 

 

   

 

Wat is er leuker om te haken of breien dan sokken? Lana Grossa Meilenweit 50 gram is het klassieke sokkengaren van het bekende Duitse merk Lana Grossa. Met twee bolletjes van 50 gram maak je in no time een paar sokken. En doordat de verschillende bollen een gelijk kleurverloop hebben, maak je altijd twee identieke sokken. Ook handig: dit garen kun je gewoon wassen in de wasmachine.

Lana Grossa Meilenweit is geschikt voor een naald van 2,5-3 millimeter, de looplengte is ongeveer 210 meter en de bol weegt 50 gram.

 

Scheepjes Metropolis

 

 

Scheepjes Metropolis is een melange van 75% Extra Fine merinowol en 25% nylon, wat ervoor zorgt dat dit een heerlijk zacht, maar toch sterk garen is. Metropolis is daarom het perfecte sokkengaren.

Nu heb je alles wat je nodig hebt voor jouw gebreide sokken. Veel plezier!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.