Ouderwets Gezellig Haken

Ouderwets Gezellig Haken

Wat zijn wij dol op handwerken! En omdat het zoveel tijd kost willen we graag dingen maken die tijdloos zijn en lang mee gaan. Gelukkig blijven de projecten van vroeger nog altijd leuk en we lichten in deze blog graag een paar projecten uit die ons doen denken aan de goede oude tijd. Ze zijn nog steeds zo leuk om te maken!

Like Diamond Tafelloper

 

Deze prachtige tafelloper is een echte klassieker. Door het haken met Scheepjes Legacy is de keuze tussen wit en ecru. Hierdoor behoudt de tafelloper een prachtige klassieke uitstraling. Ook het gebruik van de filet techniek draagt hieraan bij. Nog een fantastisch voordeel van deze loper: het past in elk interieur! 

Like Diamond Tafelloper HakenLike Diamond Tafelloper Haken

 

Nordic Valletje

 

Wie kent ze niet? De gezellige gehaakte gordijntjes van vroeger. Dit valletje is een gratis patroon gehaakt met de Durable Colour Cake waardoor er een mooi verloop ontstaat in het gordijn. Maar het kan ook erg goed met een eenkleurig katoen gemaakt worden natuurlijk. Wat vind jij het mooist?

Valletje Haken Durable Colour CakeNordic Valletje Haken

 

 

Amsterdamse huisjes - Jellina

 

Hoe leuk zijn deze gezellige Amsterdamse huisjes als gordijn? Dit prachtige patroon is speciaal ontworpen door Jellina Creations toen Scheepjes Legacy werd uitgebracht. Dit garen werd uitgebracht om het ouderwetse breikatoen na te bootsen en is dus perfect voor dit soort projecten. Het patroon is verkrijgbaar bij Jellina op haar website. 

Amsterdamse gehaakte huisjes

 

 

Dressing Table Set

 

Al eeuwenlang worden tafels gedecoreerd en hoe leuk is het om dat met een eigengemaakte creatie te doen? Ook deze prachtige set is gehaakt met de klassieke Scheepjes Legacy. Door het gebruik van dit garen ontstaat een vintage en luxe gevoel, deze set komt het beste tot zijn recht op een mooi antiek meubel met een donkere kleur maar het past natuurlijk overal bij! 

 

gehaakte onderzettersGehaakte onderzetters

 

 

Heritage Lace Collar

 

Liever ook iets ouderwets gezelligs om te dragen? Dan is deze gehaakte lace collar een leuk project! De combinatie van het open kantpatroon met puff-steken en geschulpte rand zorgen voor textuur. Erg leuk om te maken en om te dragen dus. 

gehaakte kanten kraagGehaakte kanten kraag Scheepjes Legacy

 

Moderne klassiekers boekjes van Durable

 

Nog niet genoeg inspiratie gehad? Of nog niet waar je naar op zoek was? Durable heeft twee leuke boeken uitgebracht vol met moderne klassiekers. De prachtige patronen van vroeger maar dan in een nieuw jasje, of in ieder geval bij elkaar verzameld weer met de garens van nu. 

 

Boekje Moderne Klassiekers patronenBoekje moderne klassiekers 2 patronen

 

Reacties

  1. Erica Erica

    Wat leuk dat het nordic valletje weer terug is. Toen wij trouwden in 1983 hingen ze bij mij voor alle ramen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.