Caroline's versie van de Lonesome Pines Deken

Caroline's versie van de Lonesome Pines Deken

Toen ik de Lonesome Pines Throw van Scheepjes zag, werd ik meteen enthousiast. Wat een ontzettend leuk effect en laat ik deze mozaïek techniek nog nooit geprobeerd hebben. 'Hier ga ik meteen mee aan de slag', dacht ik bij mezelf.

Het originele ontwerp van de deken wordt gemaakt met de Scheepjes Namasté een prachtig garen, maar het is niet geschikt voor iedere portemonnee. Ik was dus heel benieuwd of er een ander garen was waarmee je hetzelfde effect van deze deken kon bereiken.

Na veel zoeken en proberen kwam ik bij de Scheepjes Chunky Monkey! Een prachtige betaalbare acryl die echt fantastisch aanvoelt. Nu was voor mij de mozaïek techniek al een nieuwe uitdaging, maar de dunnere draad van de Chunky Monkey kwam daar ook nog eens bij. De deken moest dus kleiner worden, en dat wilde ik nu juist niet. Gelukkig bleek dat met een extra herhaling (en dus 16 lossen meer opzetten) je ook al op de goede breedte uitkomt. Ook in de hoogte was een extra herhaling genoeg om op het juiste formaat uit te komen. De flosjes aan de boven- en onderkant heb ik laten vervallen. Ik vond de deken zonder al mooi genoeg ;)
 
In totaal heb ik 17 bollen Chunky Monkey gebruikt en gehaakt met naald 7. Er zijn 8 bollen van kleur 1218 ingegaan en 9 bollen van kleur 1027. Wilt u wel de flosjes? Hou er dan rekening mee dat u 2 bollen extra wel kunt gebruiken.
 
Al met al was het een geweldig project om te maken, en pas op, deze techniek is verslavend. Wilt u ook mijn versie van de Lonesome Deken maken? Om het voor u makkelijk te maken, hebben we een compleet pakket samengesteld. 

Veel haakplezier! 
 
 
 

Reacties

  1. Lia Crapels-Vranken Lia Crapels-Vranken

    Is dit patroon los verkrijgbaar ?

    Antwoord Caro’s Atelier:
    Jazeker! Als u zoekt op lonesome pines komt u het vanzelf tegen. Het is een patroon uit de Scheepjes Afterparty serie.

  2. Vera Alyn-Reynebeau Vera Alyn-Reynebeau

    Ik zou het deken graag maken. Ik heb nog nooit mozaïek techniek gehaakt. Staat er bij het patroon ook uitleg hoe je dit moet doen?
    Alvast bedankt

  3. Caro's Atelier Caro's Atelier

    Als u de mozaïek techniek al een beetje kent, dan is deze deken niet moeilijk. De beschrijving zit er bij!

  4. B Schoonderwoerd B Schoonderwoerd

    Ik vind hem zooo mooi! Zit hier een nl beschrijving bij en is dat niet te moeilijk want ik ben net begonnen met zo'n haak techniek.

  5. Maria Hengeveld Maria Hengeveld

    Hoi, hoeveel bollen zijn nodig om de deken nog iets breder te maken? 1 herhaling extra in de breedte (dus 2 herhaling t.o.v. het oorspronkelijke patroon) en een lengte van ongeveer 1.70 m.
    Alvast dank!

    Antwoord Caro's Atelier:

    Een grove schatting, ik denk zo'n 3 bollen per kleur extra.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.