Inspiratie overload: 5 bijzondere haaksteken

Inspiratie overload: 5 bijzondere haaksteken

Inspiratie nodig? Wij hebben 5 bijzondere haaksteken voor je op een rijtje gezet die gegarandeerd zorgen voor bewonderende blikken.

Misschien wil je een deken maken van de restjes wol en garen die je nog over hebt of heb je al een tijdje het perfecte garen liggen voor een vest. Hoe leuk is het dan om geen patroon te gebruiken maar zelf een bijzondere haaksteek uit te zoeken die past bij je project? Wissel bijvoorbeeld na een vast aantal toeren van haaksteek of kies juist voor één bijzondere steek om eenheid te creëren. Inspiratie nodig? Wij hebben 5 bijzondere haaksteken voor je op een rijtje gezet die gegarandeerd zorgen voor bewonderende blikken.

 

1: De Spike steek

Haakpakket: Placemats

 

We beginnen met een makkelijke steek die een verrassend effect geeft: de Spike steek. Deze steek wordt ook wel een verlengde steek genoemd. Je haakt hem door twee of meer toeren naar beneden te gaan en daar in te steken. In deze Placemats zorgt de Spike steek voor een hippe retro-look. 

 

2: De sterrensteek

Haakpatroon Chunky Lampenkap

 

De sterrensteek zorgt voor een bijzonder reliëf van sterretjes! Deze steek is in het begin even lastig, maar als je hem eenmaal door hebt haakt hij heerlijk weg. Met de sterrensteek ontstaat er een mooi dicht werk wat erg leuk is voor accessoires of kleding bijvoorbeeld. Haak er bijvoorbeeld in een handomdraai een hippe lampenkap van, zoals de Chunky Lampenkap. Die haak je met Durable Chunky.

 

3: De kabelsteek

Haakpakket Kabelkussen Faded

 

Hou je ook zo van gebreide kabeltruien? Goed nieuws, want kabels kun je ook gewoon haken! Er zijn allerlei verschillende soorten kabelsteken, van eenvoudig tot wat ingewikkelder. In principe maak je een kabel door reliëfstokjes voor en achter elkaar langs te haken. Maar dit moet dan wel in de juiste volgorde gebeuren. Het is eerst even puzzelen, maar daarna heb je al snel de slag te pakken. In het Kabelkussen Faded haak je een super leuk kabelmotief met Durable Cosy Fine Faded.  

 

4. De popcornsteek

Haakpakket: Popcorn & Cables Blanket

 

Als je op zoek bent naar speels en vrolijk reliëf dan is de popcornsteek wat voor jou. Je maakt met deze steek bolletjes door meerdere stokjes samen te haken. Erg leuk om een muts mee te maken of als een band te verwerken in een deken bijvoorbeeld. Dit laatste is goed te zien in de Popcorn & Cables Blanket uit Afterpart y24. Hier worden de popcornsteek en kabels, die we hiervoor bespraken, met elkaar afgewisseld. 


5: De ribbelsteek

Haakpakket: Knuffeltrui

 

Onderaan een trui en bij de mouwen of de hals is het handig om een boord te haken. Dat doe je geel gemakkelijk met de ribbelsteek. Hierbij steek je eerst een tour in de achterste lus in en daarna een tour in de voorste rij. Door dit met elkaar af te wisselen ontstaat een geribbeld effect. In deze heerlijke Knuffeltrui is de ribbelsteek gebruikt om een boord rondom de trui te haken. Een trui om nooit meer uit te doen!




Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.