Designer Donderdag: Nerissa Muijs

Designer Donderdag: Nerissa Muijs

Elke donderdag zetten wij een nieuwe ontwerper in de spotlight! Met deze week: Nerissa Muijs, bekend van Miss Neriss. Nerissa maakt prachtige ontwerpen met voornamelijk pastelkleuren. Lees hier verder en maak kennis met Nerissa!

“Ik handwerk al mijn hele leven, ik ben opgegroeid op een boerderij in Australië waar ik op jonge leeftijd veel praktische dingen leerde. Waaronder het haken en het breien, dat leerde ik van mijn oma. Pas jaren later herontdekte ik het haken weer. Toen ik in de laatste maanden van mijn zwangerschap zat was een vriendin van mij een babydeken aan het haken: dat wil ik ook! In plaats van nesteldrang kreeg ik drang om van alles te haken voor de kleine die op komst was. Ik dook de haakwereld in en kwam nooit meer boven, haha. Als ik nu terugkijk had ik eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was, in die tijd ben ik maar een willekeurige winkel binnengestapt en heb ik met geluk ook nog de juiste haaknaald en wol aangeschaft.

Ik maakte van alles, van babyhoedjes tot aan knuffels. Toch vond ik het na een tijdje niet meer zo interessant en ging ik over op het maken van sjaals en dergelijken. Vaak kreeg ik ook verzoekjes van vrienden om wat voor hen te maken, totdat iemand eens tegen mij zei ‘waarom begin je geen blog?’ In het verleden had ik een blog over expats in Nederland, dus het was geen onbekend terrein. Ik dacht alleen maar: leuk, gaan we doen! Het was eigenlijk nooit een doel van mij om aan de slag te gaan als ontwerper maar vanuit die blog ging het eigenlijk allemaal vanzelf. Ik werd benaderd door Scheepjes en kreeg steeds meer bekendheid in de haakwereld.

Ik werk fulltime bij een Software bedrijf dus het ontwerpen doe ik er echt naast omdat ik het leuk vindt. Toch heb ik geen inspiratie tekort! Mijn telefoon staat vol met screenshots en thuis staan de dozen vol met swatches en WIP’s. Inspiratie komt van overal. Kort geleden is er bijvoorbeeld een baby geboren in de familie, dat inspireerde mij voor mijn laatste ontwerp: een knuffeldoekje!
Mijn ontwerpen zijn denk ik vooral te herkennen aan de pastel kleuren, ik houd ervan! Daarnaast zorg ik er altijd voor dat mijn patronen toegankelijk zijn. Ik maak graag gebruik van nieuwe interessante technieken maar zorg er altijd voor dat het voor iedereen te doen is. Keep it simple!”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Overal! Mijn kind, een mooie foto of een muur met een mooi reliëf. Mijn telefoon zit vol met ideeën en foto’s en thuis heb ik dozen uitpuilend met half gemaakte swatches en WIP’s.”

Tip

“Zelf heb ik een obsessie met etuis, haha. Ik heb al mijn verschillende projecten in etuis opgeborgen, heel handig want je pakt zo een haakwerk uit de la en gaat weer aan de slag. Een goed georganiseerde plek voor al je haakwerk is heel handig.”

Nerissa's favorieten 
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.