Designer Donderdag: Natalia Kononova

  • Geplaatst op
  • 0
Designer Donderdag: Natalia Kononova

Elke donderdag zetten wij een nieuwe ontwerper in de spotlight! Met deze week: Natalia Kononova. Zij is de oprichter van Outstandig Crochet en heeft een prachtige lijn vol draagbare haakprojecten. Die vanaf nu ook bij Caro's Atelier te verkrijgen zijn! Lees hier verder en maak kennis met Natalia.

"Een pop en een sjaal. Dat waren mijn eerste breiprojecten die ik leerde van mijn moeder. Ik was zeven en vond breien erg leuk om te doen. Haken deed ik toen niet zoveel, naja, af en toe een ketting haken, daar bleef het wel bij.
Breien was echt mijn go-to voor jaren. Tot ik op 34-jarige leeftijd van Rusland naar Amerika verhuisde. Ik vond het tijd om mijn haakskills een opfrisser te geven. Vanaf het moment dat ik weer de haaknaald pakte dacht ik bij mezelf 'ben ik dit al die jaren misgelopen?' Ik was meteen verslaafd.

Sindsdien is haken een dagelijkse bezigheid van mij, wat uiteindelijk heeft geleid naar het ontwerpen van eigen patronen. In 2015 begon ik  mijn eigen blog 'Outstanding Crochet'. Mijn ontwerpen zijn allemaal draagbaar: kleding, tassen, sierraden. De wereld moet kunnen zien waar jij al die uren op de bank aan hebt gewerkt! 

Iets wat veel terugkomt in mijn ontwerpen zijn wilde geraniums. Hier heb ik zelfs een hele collectie aan toegewijd. Deze bloem doet mij denken aan mijn oma. Elke zomer waren mijn zusje en ik bij haar, het gebied om haar huis stond vol wilde geraniums. Mijn zusje en ik vonden het geweldig om de bloemblaadjes te gebruiken als nepnagels, haha! Mijn oma overleed toen ik nog maar acht jaar was, maar de bloem blijft altijd bij me, zo ook in mijn ontwerpen." 


Natalia's tips en tops

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
"Ik word geïnspireerd door alles wat je eigenlijk kan dragen. Ik wil graag kledingstukken maken waarbij mensen je op straat nakijken en denken 'wauw! Wat heeft die voor iets prachtigs aan.' "

Tip
" Vervang een losse ketting door losse koord, ook wel lange draad methode genoemd. Deze hack is bedacht door Caroline Brown, een van mijn testhaaksters terwijl ze aan het werken was aan een patroon. Er zijn natuurlijk meer handige hacks, deze kan je allemaal terugvinden op mijn website! "

Natalia's favorieten
Outstanding Crochet Garenpakket: Olea CardiganOutstanding Crochet Garenpakket: Hedera WantenOutstanding Crochet Garenpakket: Hedera Hat

Reacties

  1. Patricia de Theije Patricia de Theije

    zijn de Outstanding Crochet patronen ook in een nederlandse beschijving te koop

    Antwoord Caro's Atelier:
    De patronen waarvan wij pakketten gemaakt hebben zijn allemaal in het Nederlands beschikbaar. Kijk eens op haar Etsy shop, daar vindt u het allemaal terug.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.