Designer Donderdag: Johanna Lindahl - Mijo Crochet

Designer Donderdag: Johanna Lindahl - Mijo Crochet

Elke donderdag zetten wij een nieuwe ontwerper in de spotlight! Met deze week: Johanna Lindahl, bekend van Mijo Crochet. Johanna maakt de mooiste shawls, met vaak het gebruik van een Scheepjes Whirl. Lees hier verder en maak kennis met Johanna!

Elke donderdag zetten wij een nieuwe ontwerper in de spotlight! Met deze week: Johanna Lindahl, bekend van Mijo Crochet. Johanna maakt de mooiste shawls, met vaak het gebruik van een Scheepjes Whirl. Lees hier verder en maak kennis met Johanna!

“Mijn beide oma’s hebben mij leren haken op een jonge leeftijd. We maakten met katoengarens simpele pannenlappen met vasten en een picot rand. Later maakte ik ook nog een kanten vest voor mezelf, waar ik erg trots op was.

Ik heb daarna jaren niet gehaakt, maar toen ik een aantal jaar geleden ziek thuis zat heb ik de haaknaald er weer bij gepakt en sindsdien kan ik gewoon niet meer stoppen!” 

“ Moeder natuur en de gouden ratio zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Bij de meeste ontwerpen weet ik niet van tevoren hoe ze er uiteindelijk uit zullen zien. Ze ontstaan terwijl ik aan het haken ben." 

“Ik onderscheid mezelf van anderen door mijn vele kleurgebruik. Dit doe ik omdat kleuren mij vrolijk maken! Ik gebruik steeds weer andere kleuren en ik denk dat mensen het leuk vinden om te zien hoe kleurgebruik een patroon beïnvloed. 

Ik maak zowel simpele als ingewikkeldere ontwerpen, maar ik denk dat bij alle ontwerpen mijn persoonlijkheid wel naar voren komt, zoals bij elke designer of kunstenaar." 

Haaktip: 

“Mijn haaktip is dat ik altijd extra losse haak als ik een project moet beginnen met een lange rij van lossen. Zo weet ik zeker dat ik genoeg lossen heb. Later haal ik de lossen uit die ik niet nodig had.”

Favorieten:

“ Hmmm lastig…. Ik vind de 109 blanket en de Tasty Tamarind Shawl allebei erg leuk!”

Meer ontwerpen van Mijo Crochet zien? Bekijk hier alle garenpakketten van Mijo Crochet op onze website. Lees hier haar blog. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.