Designer Donderdag: Jellina Verhoeff

  • Geplaatst op
  • 0
Designer Donderdag: Jellina Verhoeff

Elke donderdag zetten wij een nieuwe ontwerper in de spotlight! Met deze week: Jellina Vehoeff, ook wel bekend van Jellina Creations. Haar gehaakte ontwerpen staan bekend om de geometrische stijl met veel kleur. Lees hier verder en maak kennis met Jellina!

“Ik ben al mijn hele leven creatief bezig, maar mijn hobby polymeerklei sieraden maken nam teveel tijd in beslag. Ik zocht dus iets ontspannends voor tussendoor. Lekker voor als je voor de tv zit bijvoorbeeld, daar miste ik echt een creatief werkje in de hand. In 2009 werden blogs steeds populairder en zo stuitte ik op blogger die een patroon had uitgeschreven van een granny square: dit ga ik eens proberen! , dacht ik toen. Ik ben toen naar de Zeeman gegaan voor acryl en heb van de granny squares uiteindelijk een hele deken gemaakt. Zo’n vierkantje maken was hartstikke leuk om de basis te leren, maar mijn creatieve geest wilde meer.

Een eigen blog leek me wel wat ‘als anderen dat kunnen, dan kan ik dat ook’. Ik begon hier in Zeeland op een regionale community maar later heb ik de stap gezet om mijn eigen blog te beginnen voor een groter publiek: Jellina Creations. Het ontwerpen ging eigenlijk vrij vanzelf, in mijn hoofd borrelen er altijd wat ideetjes, het was dus niet zo gek dat ik de ontwerp kant opging.
Mijn stijl is eigenlijk zoals mijn interieur: strak en grafisch. Thuis houd ik er ook van als alles georganiseerd en opgeruimd is, haha. Het werk past gewoon heel goed bij me en ik heb ook absoluut niet de ambitie om er rijk mee te worden, plezier staat bij mij bovenaan.
Toen ik werd benaderd door Scheepjes werd het natuurlijk wel allemaal professioneler, in het begin doe je het op een manier waar je zelf van denkt dat het wel goed is. Bij Scheepjes moest ik opeens voldoen aan een bepaald niveau. Hierdoor groeide ik steeds meer en ben ik in 2018 zelf begonnen met het verkopen van patronen.

Aan inspiratie heb ik gelukkig nooit tekort, dat komt denk ik ook doordat ik door mijn baan als pakketbezorger. Ik zie op een dag heel veel: tegels met leuke patronen, nisjes bij mensen thuis of andere mooie kleuren die ik op straat tegenkom. Ik hoor in deze coronatijd veel mensen zeggen ‘ik kan maar moeilijk inspiratie vinden.’ Ik heb daar geen moeite mee, laat mij maar lekker post te bezorgen en haken, haha!”


Jellina’s tips en tops

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Mijn werk als postbezorger. Als ik thuis even vastloop ga ik post bezorgen, ik kom onderweg zoveel tegen: kleuren en figuren die ik zie in bijvoorbeeld tegels of nisjes bij mensen thuis. Voor mij is het haken en post bezorgen de perfecte combinatie! Na afloop kom ik altijd weer met een frisse blik thuis vol nieuwe ideeën.”

Tip:
“Ik geef mensen altijd mee dat ze moeten genieten van het hele proces. Ik merk altijd dat als mensen een leuk truitje zien, ze het in hun gedachte al aan hebben. Dat hele stuk ertussen vergeten ze dan en juist van het hele proces kan je genieten, zelfs van draadjes wegwerken.
Zet lekker een kopje thee, doe een luisterboek aan en ga een uur voor jezelf draadjes wegwerken. Dan wordt het ineens een zen-werkje.”

Jellina's favorieten
Scheepjes Garenpakket: Farah Scarf - Yarn 6
Scheepjes Garenpakket Colour Study Throw - Yarn 4
Foto

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.