De leukste projecten voor restjesgaren

De leukste projecten voor restjesgaren

Je kent het wel. Je hebt een mooi project gemaakt, maar houd van een paar kleuren wol een half bolletje over. Weggooien is zonde, maar je hebt ook niet genoeg voor een heel nieuw project. Wat nu?

We inspireren je graag met de leukste projecten die je kunt maken van restjes garen!


Kussens haken

Je kunt nooit genoeg leuke kussentjes hebben op de bank, toch? Kussens zijn ideale projecten voor restjes garen. Je kunt bijvoorbeeld kleine vierkantjes haken zoals in gratis haakpatroon van het Durable Pixel kussen. Dit kussen is gehaakt met het sokkengaren van Durable Soqs, maar je kunt de vierkantjes groter of kleiner maken om het precies bij jouw garen en binnen kussen te laten passen!

Haakpatroon Pixel Kussen

Dekens haken

Dekens van restjes garen worden altijd een mooie bonte kleurenverzameling. Je weet van tevoren natuurlijk niet precies hoe het eruit komt te zien. Door te haken of breien met simpele Granny Squares kun je de vierkanten precies zo groot maken als je zelf wil. Handig als je met verschillende diktes garen wilt werken en sommige vierkanten dus op een groter formaat uitkomen! Een gratis haakpatroon hiervoor is het Himalaya deken, orgineel gehaakt met Scheepjes Stonewashed XL.

Weet je nog niet hoeveel garen je overhebt van elke kleur? Dan is het patroon van de Circle Square heel handig. De rondjes binnenin vragen namelijk niet veel garen, zo kun je elk vierkantje precies aanpassen aan hoeveel garen je nog over hebt! 


Haakpatroon Himalayadeken van Stone Washed XL Haakpatroon Caro's Circle Square

 

Pannenlappen haken of breien

Wil jij graag iets haken wat een functie heeft en je keuken opfleuren? Dan zijn pannenlappen van restjes garen het project voor jou. Je hebt hiervoor niet veel garen nodig en kunt ze zo groot maken als je zelf wil. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze leuke patronen voor pannenlappen!

Haakpatroon Kerst pannenlappen Patroon pannenlappen Patroon Vaatdoekje Rudolph

 

Baby speeltjes haken

Projecten waar je over het algemeen weinig garen voor nodig hebt, zijn baby speeltjes. Een bijtring, een leuke wagenspanner of een speenkoord. Je haakt het met restjes garen zo in elkaar!

Haakpatroon Rups Baby Accessoires https://www.carosatelier.nl/haakpatroon-speenkoord-carolientje-digitaal.html?id=266471805 Haakpatroon bijtring Carolientje (digitaal)

 

Amigurumi van restjes garen

Hoewel amigurumi haken van restjes garen misschien wat meer uitdaging heeft, is het niet onmogelijk! Het enige waar je goed op moet letten is dat je steekverhouding door het project heen hetzelfde blijft, zo wordt je amigurumi ook mooi en strak.

Haakpatroon Schildpad Sjef  https://www.carosatelier.nl/haakpatroon-reuzenoctopus.html?id=271569850 Haakpakket Sokpop Sjakie de slang

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.