De 5 leukste dingen om te doen met een Scheepjes Whirl

De 5 leukste dingen om te doen met een Scheepjes Whirl

Sinds de Whirl van Scheepjes zijn intrede deed in 2017 is het een van de meest populaire garens geworden. De garencakes zijn inmiddels beschikbaar in wel 54 kleuren en hebben een samenstelling van 60% katoen en 40% acryl. Ideaal voor een breed assortiment aan verschillende projecten dus! We zetten de 5 leukste projecten met een Scheepjes Whirl voor je op een rij.

 

1: Sjaal gemaakt van Scheepjes Whirl

Door de samenstelling van de whirl en hoe luchtig de garen draagt, is een Scheepjes Whirl echt uitermate geschikt voor het maken van sjaals. Denk bijvoorbeeld Caro’s Atelier eigen Honinggolfjes sjaal, maar ook aan sjaals van bijvoorbeeld Berniolie. Zij ontwerpt prachtige klassieke sjaals die allemaal even mooi als anders zijn. Door het mooie kleurverloop van Scheepjes Whirl ontstaat er een speels effect.

 

 Nomnom Shawl

 

2: Tas gehaakt van Scheepjes Whirl

Superfijn dat de Whirl ook voor 60% uit katoen bestaat. Dit maakt dat het een stevige draad is. Door de combinatie met acryl wordt het ook niet te zwaar. Ook ideaal voor de leukste tassen dus! Een bekende tas gehaakt met Scheepjes whirl is de Lili backpack van Outstandig Crochet. Outstanding Crochet staat bekend om haar uitdagende patronen met superstrak resultaat. Zo ontwierp zij ook de Zebra Bag, een heuse trend momenteel. Ook gemaakt met een Scheepjes Whirl!

 Haakpakket Zebrabag

3: Dekens gehaakt met Scheepjes Whirls

Alsof de Whirl nog niet veelzijdig genoeg was, leent het zich ook goed voor het maken van dekens. Juist hierin komt het kleurverloop van de Whirl het beste uit en kun je de maximale bol en mooiste kleurcombinaties maken. Denk bijvoorbeeld aan het haakpakket van Sophie’s dream gehaakt met 4 Scheepjes whirls en twee Scheepjes whirlettes. Is het niet helemaal jouw stijl? Geen probleem. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Lovely Leaves Blanket van Mijo crochet. Ook een prachtig deken gehaakt met Scheepjes Whirl.

 

Sophie's dream Lovely leaves blanket

 

4: Mandala’s gehaakt met Scheepjes whirls

Deze kon natuurlijk niet missen in het lijstje! Een garencake van een whirl bevat maar liefst 1000 meter aan garen. Daar kun je dus een hele mooie grote mandala van haken. Ken je bijvoorbeeld de Celestia Mandala uit de Yarn 9 nog? Super leuk en mooi, zo'n kleurrijke Whirl voor aan de muur thuis!

 

Celestia Mandala Celestia Mandala

 

5: Kleding gehaakt met Scheepjes Whirl

Katoen en acryl samen maken een luchtig en licht geheel. Kleding gehaakt met een Whirl draagt dus ook luchtig en niet te zwaar. Zo heeft Scheepjes in april de Sorbet Sweater uitgebracht. Een superleuke trui waarin een Scheepjes Whirl met Scheepjes Mohair wordt gecombineerd waardoor de trui een klein pluisje krijgt.

 

Haakpakket Sorbet Sweater Haakpakket Sorbet Sweater

 

Kortom, met Scheepjes Whirls kun je eigenlijk alle kanten uit! Bekijk ze allemaal!

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.