Haken voor de kerstdagen: heel veel patronen en inspiratie!

  • Geplaatst op
  • 0
Haken voor de kerstdagen: heel veel patronen en inspiratie!

De dagen voor kerst zijn de perfecte tijd om je huis extra gezellig te maken en je kerstversiering naar een hoger niveau te tillen. Want zelfgemaakt is altijd beter toch? Hieronder vind je heel veel patronen en inspiratie voor schattige, hippe en feestelijke kerstprojecten!

Stel je eens voor: in de woonkamer pronkt een kerstboom met verschillende gehaakte ornamenten en een gehaakte slinger, eronder staat een complete kerststal, op de bank een trendy kerstkussen en een lekkere warme woondeken in kerststijl maken het af. De dagen voor kerst zijn de perfecte tijd om je huis extra gezellig te maken en je kerstversiering naar een hoger niveau te tillen. Want zelfgemaakt is altijd beter toch? Hieronder vind je heel veel patronen en inspiratie voor schattige, hippe en feestelijke kerstprojecten!

Haakpatronen voor in de kerstboom

We beginnen met het belangrijkste: de kerstboom. Bomen waarin ornamenten en andere versieringen hangen die echt een betekenis voor je hebben, maken de feestdagen extra bijzonder. Daarom hebben we wat feestelijke patronen voor in de boom voor je verzameld. Haak bijvoorbeeld deze leuke kerstengel en kerstbal. En deze glinsterende kerstslinger maakt je boom helemaal af! Allemaal gemakkelijke en snelle projecten met een feestelijk en speciaal resultaat. 

 

Haakpatroon kerstslinger

Kerstslinger CraftKitchen Glam 2210 - Goud

 

Haakpatroon kerstengel

Haakpatroon Kerstengel Glam 2147 - Grasgroen

 

Haakpatroon kerstbal

Haakpatroon Kerstbal met Borduursel Cosy Fine 326 - Ivory  Durable Glam

 

Haakpatronen voor onder de boom

Onder de kerstboom komen meestal cadeautjes. Maar er is vast ook nog wel plek voor een paar kerstige projecten. Een schattige kleine kerstster bijvoorbeeld met een kerstmutsje op, zie hier het patroon. Of ga voor een bijpassende kerstelf (patroon). Heb je liever een compleet haakpakket waar alles al in zit wat je nodig hebt? Kies dan deze knuffelbare kerstboom of daag jezelf uit met deze complete kerststal van Woolytoons. 

Haakpatroon kerstster

Haakpatroon: Kerstster Velvet 411 - Mimosa Velvet 222 - Bordeaux

 

Haakpakket kerststal

Garenpakket: Kerststal compleet

 

Haakpakket kerstboom

 

Haakpakket: Kerstboom Sweetheart Soft - GroenSweatheart Soft - Geel

 

Haak aan bij een CAL

Wat is er leuker dan samen werken aan een mooi kerstproject? Ook dit jaar zijn er weer een paar leuke en uitdagende kerst CAL’s (CAL staat voor Crochet Along, oftewel ‘haak mee’) waar je aan mee kunt doen. We beginnen natuurlijk met onze eigen Caro’s Kerst CAL! Samen met de andere creatievelingen uit onze community werk je aan een heerlijke warme deken. Het design is typisch kerst, maar op een subtiele en stijlvolle manier. Hierdoor is het een echte woondeken die het hele jaar kan blijven liggen. De CAL is al gestart, maar je kunt altijd op een later moment instappen. 

De Kerst CAL van Durable is dit jaar een lieve en knuffelbare kerstman! De patronen van dit project komen in vier delen uit op 15, 22 en 29 november en 6 december 2022. In het haakpakket voor deze CAL zit alles wat je nodig hebt, inclusief een piepklein brilletje en een belletje voor aan de muts. 

 

Kerst cal durable haakpakket

Haakpakket: Kerst CAL - Kerstman

 

Nog meer kerst

Je interieur, sleutelbos en keuken kunnen ook wel wat kerstgevoel gebruiken toch? Daarom sluiten we deze blog af met een laatste dosis kerstinspiratie. Dit hippe kerstkussen haakpakket bijvoorbeeld, gehaakt met Scheepjes Roma of Scheepjes Merino Soft. Het patroon op het kussen is een geometrische kerstster maar door de kleuren en de vorm van de ster, kan het na de feestdagen ook prima blijven liggen. Iets traditioneler is deze kerstsok die je op kunt hangen, voor het ultieme kerstgevoel! Kijk hier voor het patroon. Ook leuk is dit haakpakket van een sleutelhanger in de vorm van een kerstster

 

Haakpakket kerstster hanger

Garenpakket: Kerstster hanger 

 

Haakpakket kerstkussen

Haakpakket: Kerstkussen https://www.carosatelier.nl/scheepjes-merino-soft-bennett-633.html Merino Soft Dali 608

 

Haakpatroon kerstsok

Haakpatroon Kerstsok (digitaal) Softfun 2426 - Lace Furry Tales

 

Je Carolientje aankleedpop kan natuurlijk niet achterblijven tussen al dat kerstgeweld. Voor haar kun je daarom een vrolijk kerstjurkje maken. 

Haakpatroon kerstjurkje Carolientje

Haakpatroon Kerstjurkje Carolientje (boekje)Haakpatroon Kerstjurkje Carolientje (boekje)

En vergeet ook vooral jezelf niet! Caro’s Adventskalender is een ideaal cadeau tijdens de adventstijd. Dit jaar zitten er benodigdheden voor verschillende projecten in die allemaal te maken hebben met de kersttafel. 

Caro’s Adventskalender

Caro's Adventskalender 2022Geniet van het creatief bezig zijn in deze kerstperiode! En vergeet niet om je projecten te delen via Facebook of Instagram

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.