Een temperatuur deken, hoe pak je dat aan?

Een temperatuur deken, hoe pak je dat aan?

Een temperatuurdeken is een mooie manier om een jaar vast te leggen in een haakproject. Je laat een bron van buitenaf, in dit geval de temperatuurkaart van het jaar, bepalen welke kleur je gebruikt.

Een temperatuurkaart werkt vaak met een minimale, gemiddelde en maximale temperatuur van dagen. Vaak gebruikt men de gemiddelde temperatuur, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe jouw deken in elkaar gaat steken.

Speciale dagen vastleggen

Zo heb je afgelopen jaar misschien ook momenten meegemaakt die je wilt onthouden, een herinnering aan wilt hebben. Je trouwdag zou je misschien kunnen vastleggen met een extra toer, of een speciale kleur. Je verjaardag of die van geliefden kun je ook op een bijzondere manier verwerken in je deken.

 

Wat heb je nodig:

  • Een kleurenkaart met je garen, waarop je zet welke kleur overeenkomt met welke temperatuur
  • Het garen
  • Een patroon
  • Een haaknaald

Het is leuk om voor koude dagen koele kleuren te gebruiken, zoals blauwtinten en warme kleuren voor warme dagen. Zo zul je ook een kleurverloop gaan zien in jouw deken waaruit je de warme en koude dagen duidelijk naar voren ziet komen.

Bewaar deze kleurenkaart en het overzicht van temperaturen goed bij je project, zo kun je het project later altijd weer oppakken als je even pauze hebt genomen. Vergeet ook niet de dagen die je gehaakt hebt op je temperaturen kaart af te strepen, dan weet je precies waar je gebleven was.

Technieken die ideaal zijn voor een temperatuurdeken

 

Corner to corner haken


Door elke dag een rij van corner to corner te haken, krijg je een rechthoekig deken wat groot genoeg is voor een bed of banksprei, afhankelijk van het garen waar je mee haakt. Wist je dat je met Scheepjes Maxi Sweet treat echt een groot deken kunt maken wanneer je deze techniek gebruikt?

Toeren met stokjes

Het is de simpelste manier van haken, maar het effect is er niet minder om. Door te beginnen met een lossentoer, zo breed als je deken moet worden, en elke dag een toer te haken heb je straks een prachtige bonte deken!

Granny squares

Hoewel Granny Squares in feite ideaal zijn voor dit project, is het aantal dagen van het jaar lastig op te delen in een deken. Het getal 365 is niet goed te delen. Een oplossing hiervoor is om 3 extra granny squares toe te voegen voor speciale gelegenheden. Met 368 vakjes kun je namelijk rijen van 8, 16 en 23 granny squares maken om uiteindelijk tot een mooi deken te komen.

 

Garens die handig zijn voor een temperatuur deken

Durable Comfy

 

Durable Comfy Durable Comfy Durable Comfy

Durable Comfy! Een fijn en zacht garen gemaakt van 100% microvezel acryl, waardoor het niet zomaar een acrylgaren is. De aanbevolen naalddikte is 3 - 4 mm. Beschikbaar in maar liefst 58 kleuren. Je kunt elke temperatuur dus goed van elkaar onderscheiden!
 

Scheepjes Colour Crafter

Scheepjes Colour Crafter garen is gemaakt van 100% Premium Acryl en heeft een zijdezachte touch. Het garen is verkrijgbaar in maar liefst 93 kleuren. De extra grote bollen van 100 gram hebben een looplengte 300 meter en zijn uitermate geschikt voor het maken van grote woonaccessoires zoals temperatuurdekens!

Scheepjes Colour Crafter Scheepjes Colour CrafterScheepjes Colour Crafter

 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.