Caro's Kerst CAL 2022

  • Geplaatst op
  • 0
Caro's Kerst CAL 2022

Caro’s Atelier allereerste Kerst CAL, wat vonden we het spannend! We waren zelf dol op de deken en het maken ervan maar wat zouden jullie vinden? Gelukkig hebben we in de groep gezien dat iedereen de deken met veel plezier en pracht heeft gemaakt. Hieronder in de blog lichten we een paar foto’s en ervaringen uit.

Caro’s Kerst CAL 2022

 

Tijdens Caro’s Kerst CAL hebben we met zijn allen in 8 weken een prachtige deken gehaakt met verschillende filet techniek gehaakte vierkanten. Er waren vijf kleurstellingen beschikbaar maar we gaven iedereen ook de keuze om alleen met het patroon mee te doen natuurlijk. Op die manier kon ieder zijn of haar eigen draai aan de deken geven. De kleurstellingen begon met de Warme Kerst, Prachtige kerst tinten zoals donkerder rood en groen in deze deken. Dan was er de Olijf Groene Kerst, met ook kerstige tinten maar de groene dan vervangen voor olijfkleurige tinten. Vrolijke kerst was de derde kerst kleurstelling die mee deed, hier hadden we gekozen voor iets fellere kerst tinten. Natuurlijk konden we onze favoriete kleur niet overslaan: Roze. De combinatie roze tinten met de gouden twinkle maken ons absoluut vrolijk! De vijfde kleurvariant is de Winterse Kerst, een prachtige deken in blauwtinten met een koele zilveren sparkle erbij. Wij zijn dol op alle kleuren en hebben ook vele mooie voorbij zien komen in de groep! Alle dekens zijn natuurlijk super gezellig om het hele jaar door te hebben liggen. 

 

Facebookgroep & Foto’s

 

In onze Facebookgroep was het een waar feestje om alles voorbij te zien komen en mensen elkaar te zien helpen. Velen in de groep gaven hun eigen draai aan de rand, zoveel leuke creatieve randen van de deken voorbij zien komen. Dat maakt ieder zijn deken weer prachtig uniek. Sommige kozen ervoor om mee te doen met eigen kleuren en/of garen. Dit was ook weer fantastisch om de prachtige combinaties voorbij te zien komen. Zoals Marielle die de deken helemaal in een kleur maakte. Zie de foto hieronder. Sommige genoten zo van de CAL dat ze zelfs twee dekens tegelijk aan het haken waren. 

  

 

Ervaringen 

 

“Heerlijk mijn kerstdeken is ook klaar. Met extra vierkantjes heb ik hem groter gemaakt. Ik hoop er vele jaren plezier van te krijgen. Bedankt voor het mooie patroon.” - Monique

 

Wat was dit super leuk om te haken, soms een beetje moeilijk fijn dat er dan filmpjes zijn.”  - Hanneke 

 

“Wat een geweldige deken is het geworden! Heb er nog 2 extra randjes omheen gehaakt..... Nooit gedacht dat me dit zou lukken....” - Liesbeth

 

“ik heb er enorm van genoten” - Tineke

 

“Het was een leuk en ontspannend project! - Ellen

 

“De kerstdeken is klaar. Het ligt nu op de bank in de woonkamer. Ik ben er blij mee. De CAL was een mooie ervaring.” - Mariana

 

“Klaar met de kerstdeken. Ik heb het weer met plezier gehaakt. Misschien ga ik nog voor een roze variant.” - Emma

 

En als allergrootste compliment kregen we deze leuke mail van Romy toegestuurd: 

 

“Beste heer, mevrouw,

Al een aantal jaren krijg ik de nieuwsbrief van jullie. Ik denk dat ik eens iets voor mijn moeder heb besteld (die heel graag haakt en breit) of mezelf heb ingeschreven bij de Kreadoe om mee te doen aan een actie voor mijn moeder. Ik vind de creaties altijd PRACHTIG, maar ik kan helemaal niet haken. Ik geniet dus op een afstandje. Tot ik de kerstCAL voorbij zag komen. Als echte kerstliefhebber moest ik die deken gewoon hebben en zo gezegd zo gedaan. Ik vond het eerlijk gezegd best spannend, want kon ik dat wel?  

 

Vol goede moed ben ik op de zondag nadat ik het eerste patroon had gekregen begonnen. Ik ben een hele dag bezig geweest met één vierkantie, de eerste, maar wat een plezier heb ik gehad! Het is fantastisch om mee te kunnen haken met het filmpje. Soms snap ik niet goed wat in het patroon staat, en dan kijk ik het filmpje en snap ik het wel. Of haak ik echt letterlijk met het filmpje mee en lees ik ook het patroon mee om dat ook te leren. Gisteren heb ik week 2 afgerond en gisterenavond ben ik met mijn eerste sneeuwster begonnen. Ik vond het weer spannend, maar het is gewoon helemaal gelukt! En wat een plezier had ik tijdens het maken én achteraf, want hoe trots dat ik ben, moet ik die sneeuwster natuurlijk wel aan iedereen laten zien hahaha. Vanavond ga ik de gekleurde rand er omheen maken en randje en dan begin ik aan de volgende vierkant met sneeuwster. Ik kan nu al niet wachten. 

 

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen, is dat ik super blij ben met mijn pakket en dat alles zo goed en duidelijk op verschillende manieren wordt uitgelegd waardoor je zelfs als je nog niet kon haken een prachtige deken kan haken. Ik ben nu al bang voor het moment dat het laatste patroon binnen komt en de CAL dus is afgelopen. Maar hopelijk komt er daarna weer een nieuwe, want dit wil ik altijd wel doen 

Groetjes, 

Romy” 

 

We willen iedereen bedanken voor het meedoen en delen van de prachtige creaties! De deken is natuurlijk nog steeds te maken en bestellen en kijken uit naar een volgende CAL!

Reacties

  1. Romy van Ginneken Romy van Ginneken

    Wat een leuke blog! Ik heb zoveel plezier gehad aan het maken van de deken, en nu zoveel plezier als ik eronder lig :) Heerlijk! En lekker warm!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.