Phildar wol en garen

Phildar is sinds 1903 de breigarenspecialist in zowel Frankrijk als België. Naast een netwerk van meer dan 200 Phildar winkels in deze landen, kent het bedrijf een internationale groei. Dit merk heeft op het gebied van breigarens naam weten te maken. Phildar legt de nadruk op een originele collectie breigarens voor iedereen. Daarnaast richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van wol en breiboeken. Omdat breien tijdloos is, ontwikkelen ze continu nieuwe producten. Bij Caro’s Atelier vindt u de mooiste Phildar wol en garen.

Garen voor haken en breien

Phildar garen is geschikt voor breien en haken. Het merk heeft meer dan 25 verschillende soorten collecties Phildar wol uitgebracht. Hiermee maakt u prachtige kleding, woonaccessoires en bijzondere cadeaus. De trendy Phildar garens zijn van hoge kwaliteit en in veel prachtige kleuren verkrijgbaar. Naast katoengarens vindt u ook originele merinowol en alpaca wol in de collectie. We hebben een uitgebreide collectie Phildar wol en garen voor u geselecteerd.

Phil Mikado, voor unieke kleding

Het Phildar garen van de collectie Phil Mikado is een echte hit in 2017. Het meerkleurige breigaren is geschikt voor het maken van warme en vrolijke kleding. Gaat u met dit Phildar garen aan de slag, gebruik dan een naalddikte van 5 mm. Phil Mikado is verkrijgbaar in 6 mooie tinten. Zoekt u ander Phildar garen met meerdere kleuren op één bol? Bekijk dan eens de Phil Cakes collectie. Dit garen, dat bestaat uit 80% acryl en 20% wol, is voldoende om een warme en vrolijk gekleurde sjaal mee te maken. Aan de binnenzijde van de wikkel vindt u een handig patroon. De Phil Cakes is in diverse kleurvarianten verkrijgbaar. Wat dacht u van de combinatie rood-bruin voor heren of verschillende tinten roze voor dames? De sjaals zijn wasbaar in de wasmachine op 30 graden.

Zacht Phildar garen van katoen en acryl

Phildar garen met een mix van katoen en acryl heeft vele voordelen. Katoen is een natuurproduct en neemt veel vocht op. Bovendien voelt het comfortabel aan. Acryl is een synthetische vezel. Het is de vervanger voor wol en houdt u heerlijk warm. De Phildar wol uit de collectie Cabotine bestaat voor 55% uit gebleekte katoen en 45% acryl. Deze wol heeft een velours look. Kleding gemaakt van Phildar wol mag in de wasmachine op 30 graden. De aanbevolen naalddikte bedraagt 3,5 tot 4 mm. Deze populaire Phildar wol is verkrijgbaar in meer dan 25 verschillende kleuren.

Breien en haken met puur katoen

Katoen vindt u in veel kleding terug. Het is dan ook het meest gebruikte Phildar garen. We hebben diverse collecties katoengaren van dit merk in ons assortiment opgenomen. De Coton 2 is geschikt voor het maken van zomerse en vrolijke kleding. U gebruikt hier een naalddikte van 2 mm voor. Het Phildar garen uit de lijn Coton 3 is geschikt voor een naalddikte van 2,5 tot 3 mm. Deze is verkrijgbaar in zowel uni kleuren als garen met een kleurverloop. Daarnaast hebben we nog de Coton 4. Een slijtvast Phildar garen voor het maken van kleding en woonaccessoires. Hiervoor gebruikt u een naalddikte van 3,5 tot 4 mm. Het Phildar garen uit de Coton lijn bevat aloë vera. Hierdoor voelt het heerlijk zacht aan.

Acryl gemixt met echte wol

Acryl is de kunstvezel van wol. Door deze te mengen met echte wol ontstaan er alleen maar positieve voordelen. Kleding gemaakt van dit garen voelt heerlijk zacht en warm aan. De Phildar wol uit de collectie Aventure is gemaakt van 90% acryl en 10% alpaca wol. Het voelt dan ook heerlijk zacht aan. Deze is verkrijgbaar in vele warme kleuren waaronder kersenrood en verleidelijk zwart. Hoewel mohair officieel geen wol is, willen we u de collectie Phildar garen Charme niet onthouden. Deze bestaat voor 50% uit acryl en 50% mohair. Dit is wol afkomstig van de angorageit. Deze Phildar wol heeft een prachtige uitstraling en voelt heerlijk comfortabel aan. We bevelen een naalddikte van 4 mm aan. Ook de Phildar wol Looping (80% acryl, 20% wol) is een aanrader. Begin vandaag nog uw creatieve ideeën te realiseren met Phildar.