Filter uw producten


Pagina 2 van 3

Lopi Alafoss

Er bestaan behoorlijk wat interessante redenen om u kennis te laten maken met Lopi Alafoss wol. Het betreft hier namelijk garens die gemaakt zijn van de vacht van IJslandse schapen, een uniek schapenras welke als één van de weinige nooit is gemengd met andere rassen. De wol die door deze schapen wordt geleverd staat er om bekend over uitstekende, isolerende eigenschappen te beschikken. Dat is ook nodig om opgewassen te zijn tegen de barre winterse omstandigheden die IJsland vaak teisteren. De vacht van IJslandse schapen is opgebouwd uit twee lagen waarbij elke laag zich kenmerkt door een verschillend type van wol. De waterbestendige buitenkant kenmerkt zich door lange, glanzende vezels terwijl de binnenvezels net fijn en heerlijk zacht zijn. In ieder geval, wanneer u leuke, winterse creaties wenst te maken is het de moeite waard om kennis te maken met de collectie!

Wat is Lopi Alafoss wol precies?

De Alafoss Lopi wol is de dikkere variant in vergelijking met de andere. Het feit dat de IJslandse schapen moeten zien te overleven in een bitter koud klimaat zorgt er voor dat hun wol over enkele unieke eigenschappen beschikt. De wol is dan ook niet alleen lichter, maar ook heel wat stugger in vergelijking met het merendeel van de andere wolsoorten welke op de markt zijn terug te vinden. De wol beschikt over een uitstekend ademend karakter en is bovendien ook waterafstotend waardoor er uitstekend winterkleding voor alledaags gebruik mee kan worden gerealiseerd. Denk hierbij niet in het minst aan lekker warme truien evenals een mooie winterjas.

Deze wol wassen

Op het ogenblik dat u de Lopi Alafoss wol gaat wassen is het belangrijk om het gebruik van chemicaliën zoveel mogelijk te beperken. Alleen op deze manier kan er namelijk voor worden gezorgd dat de natuurlijke oliën behouden blijven. Hierdoor worden de warme, lichte en waterproof eigenschappen die standaard aan de wol zijn verbonden behouden. Hou er bovendien rekening mee dat deze wol uitsluitend kan worden gewassen op een temperatuur van 30 graden en met handwas.

Koop uw Alafoss wol nu hier bij Caro's Atelier!

Wilt u ook graag de leukste winterkleding en accessoires maken? In dat geval kunt u hier bij Caro's Atelier een keuze maken uit een groot aantal verschillende kleuren! U moet er wel rekening mee houden dat er voor het gebruik van deze 100 procent IJslandse wol gebruik dient te worden gemaakt van een naald van tussen de 6 en 6,5 mm. Elke bol van dit garen heeft een gewicht van 100 gram en kent een looplengte van 100 meter. Bestel uw wol vandaag nog hier bij Caro's Atelier en profiteer niet alleen van de scherpste prijs, maar ook nog eens van gratis verzending vanaf een bestelbedrag van ten minste 45 euro! Zo haalt u Lopi Alafoss met absolute zekerheid in huis tegen de meest interessante voorwaarden!