Hoooked garen

Breien en haken begint met Hoooked textielgaren. Hoooked legt de Focus op mode, creativiteit en duurzaamheid. Dit is terug te zien in het hergebruik van katoengaren. Textielgaren van dit merk is verkrijgbaar in 4 verschillende collecties. Voor het breien en haken met Hoooked katoengaren heeft u extra dikke naalden nodig. Het garen is uitermate geschikt voor het maken van een gehaakte poef, originele Zpagetti tas of een warme kabeldeken. Hoooked heeft een aantal haak- en brei boeken op de markt gebracht. Hieruit haalt u leuke voorbeelden en inspiratie.

Hoooked Zpagetti recycle textielgaren

Zpagetti garen is een populaire collectie van het merk Hoooked. Het garen is gemaakt van restmateriaal, afkomstig uit de mode en textielindustrie. Het restmateriaal wordt verzameld en verwerkt tot nieuwe textielgaren. Wie duurzaam wil breien en haken, kan niet om Hoooked Zpagetti heen. Voor werken met dit garen wordt een naalddikte van 12 mm geadviseerd. Hoooked heeft eigen bamboe haaknaalden ontwikkeld. Deze zijn net als al het garen milieuvriendelijk en niet chemisch bewerkt. Het garen uit de collectie Zpagetti is 100% katoen.

Het dikke garen van Hoooked Zpagetti geeft snel resultaat. Bovendien maakt u hier de leukste creaties mee. Ook een originele Zpagetti tas maken? Deze is vrij eenvoudig te creëren met het originele katoengaren. U maakt deze tas door het breien van een rechte lap. Gebruik een aantal naalden boordsteek, gevolgd door een aantal ribbelsteek, afgesloten met weer een aantal boordsteek. Vouw de gebreide lap dubbel en haak de zijkanten aan elkaar vast. Sla vervolgens het boordpatroon dubbel en naai de hengsels van de tas hiertussen. U maakt de Zpagetti tas in verschillende varianten en kleuren.

De collectie Hoooked garen Zpagetti is verkrijgbaar in uni, Zpagetti fuzzy met rafelige structuur of Zpagetti prints met moderne print. Daarnaast is er ook de Zpagetti medium. Dit zijn klosjes met minimaal 50 meter garen. Ideaal voor het maken van kleine accessoires zoals het omhaken van een mandje of vaas.

Hoooked garen RibbonXL textielgaren

Het RibbonXL textielgaren is van 80 % gerecycled katoen. Het katoengaren is licht van gewicht en kent een lichte elasticiteit. Het garen is gemakkelijk te verwerken. De aanbevolen naalddikte bedraagt een haaknaald van 10 mm. Wilt u breien met RibbonXL, gebruik dan een breinaald van 12 mm. Met RibbonXL textielgaren maakt u een gehaakte poef, een sjaal met muts of een prachtige gebreide plaid.

Hoooked RibbonXL is wasbaar in de wasmachine. Deze wol kriebelt niet, waardoor het uitermate geschikt is voor het maken van kleding. Daarnaast maakt u met RibbonXL garen lieve knuffelbeesten, kussenhoezen en vrolijke accessoires voor de woning.

EkoYarn ecologisch katoengaren

Heeft u het Hoooked EkoYarn ecologisch Hoooked katoengaren al ontdekt? Dit is garen dat ontstaat uit de vezels van tweedehands ingezamelde kleding. Deze vezels worden zorgvuldig geselecteerd op kleur. Vervolgens worden deze opnieuw gesponnen tot het EkoYarn garen. Alle garens uit deze collectie zijn wasbaar in de wasmachine.

Binnen de collectie textielgaren vindt u ook de Sari Zijde chiffon. Dit lintgaren wordt geproduceerd vanuit gerecyclede Sari Zijde stoffen. Zo worden onder andere Sari jurken uit Bangalore India gerecycled. De stof wordt in reepjes gesneden. Al deze reepjes worden aan elkaar verbonden met behulp van naald en draad. Zo ontstaat er een prachtige zijde chiffon lintgaren. Hoooked garen Sari Zijde chiffon is puur handwerk. Gebruik dit garen voor uw eigen handgemaakte creaties. Het resultaat is een prachtige en kleurrijke afwerking. Houd u er rekening mee dat dit garen niet elastisch is.

Hoooked heeft nog veel meer garen in de collectie. Wat dacht u bijvoorbeeld van Hoooked FuzzilliXL uni, FuzzilliXL prints of Soft flexcord. Prachtig gekleurd garen met een knuffelig uiterlijk. Zeer geschikt voor het maken van kinderkleding, accessoires, kussenhoezen, dekens en knuffels. Om met dit garen te werken gebruikt u haak- of breinaalden van 10 tot 12 mm.

Wisselende collectie Hoooked garen

Omdat Hoooked garen van gerecycled katoen wordt gemaakt, wisselt de kleurcollectie soms. Bestel daarom voldoende in een bepaalde kleur. Een volgende collectie kan immers net iets afwijken.

Lees meer