Filter uw producten

Pagina 1 van 1

Drops Lace

Drops Lace

Drops gaat over van strengen van 100 gram naar bolletjes van 50 gram. Beiden zijn apart te bestellen op dit moment.

Drops Lace is een exclusief mengsel van 70% baby alpaca en 30% moerbeizijde, gesponnen tot een 2-draads garen met een ruime looplengte van ca. 400 meter per bol. Twee bollen zijn genoeg voor een compleet kantproject.

De garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

DROPS Lace is kantgaren op zijn best: delicaat, fijn en superzacht. Dit maakt het garen uiterst geschikt voor lichte omslagdoeken en sjaals met bijzondere en uitgebreide ajourpatronen. De aangegeven stekenverhouding is zeer klein, maar de meeste kantpatronen geven een dikkere brei- of haaknld aan om het kantpatroon duidelijker uit te laten komen. De stekenverhouding voor het ajourpatroon is afhankelijk van welk resultaat je wenst en de gebruikte naalden kunnen variëren.

DROPS Lace bevat een aantal mix-kleuren. Dit betekent dat het garen wordt gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen. Dit creëert een gemêleerd (mix) effect.

Geproduceerd in Peru.

Lace is een garen dat valt in groep A (23-26 steken). De aanbovelen breinaald is 3 mm. De stekenverhouding is 10 x 10 cm = 28 steken x 34 naalden.

Klik hier voor patronen met Drops Lace garen.

Lees meer