Geen producten gevonden...
Pagina 1 van 1

Drops Cotton Merino

Het Drops Cotton Merino garen bestaat uit een combinatie van extra fijne merinowol gecombineerd met lange katoenvezels. Er werd bij dit type van garen voor gekozen om de merinowol en het katoen niet samen te kaarden. Dat is niet zo voor de hand liggend, want het verfproces wordt er een behoorlijk stuk complexer door gemaakt. Anderzijds moet het wel gezegd dat dit er voor zorgt dat de beste eigenschappen van beide type vezels op deze manier naar boven komen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook dat er niet alleen levendige kleuren, maar ook een mooie structuur gerealiseerd kunnen worden. Denkt u er ook aan om over te gaan tot het aanschaffen van garen uit de Drops Cotton Merino collectie? Ontdek dan snel het aanbod garen hier bij Caro's Atelier!

Een rond en elastisch garen

Het garen dat deel uitmaakt van de Drops Cotton Merino lijn is gesponnen van verschillende, dunne draden. Dit zorgt er voor dat het garen mooi rond en elastisch is. Het gevolg hiervan is dat dit garen zich uitstekend leent voor kabels, structuurpatronen evenals gerstekorrel. De bijzondere samenstelling van dit garen zorgt er wel voor dat het bijzonder belangrijk is dat het garen op de juiste manier wordt behandeld. De stekenverhouding moet dan ook zo correct mogelijk zijn. In de praktijk is het dan ook beter om wat strakker te breien dan te losjes. Gaat u de creaties die zijn gemaakt van dit Drops Design garen wassen? In dat geval is het van belang om ze niet te warm te wassen en bovendien ook niet te lang in het water te laten liggen. Elke creatie met dit garen dient liggend te drogen.

Maak een keuze uit verschillende kleuren

Het garen van de Drops Cotton Merino collectie kan worden aangekocht in een groot aantal verschillende kleuren. Dat is natuurlijk belangrijk. Op het ogenblik dat u van plan bent om een bepaalde creatie te maken heeft u namelijk ongetwijfeld wel één of meerdere specifieke kleuren voor deze creatie in gedachten. Wel, deze kleuren zijn bijna allemaal in het assortiment garen hier bij Caro's Atelier terug te vinden! Wilt u graag gebruikmaken van een lichte kleur, bent u op zoek naar garen dat over een hardere, meer opvallende kleur beschikt of zou u graag een wat meer donkere creatie willen maken? In al deze gevallen is er ongetwijfeld een geschikte kleur garen in ons assortiment terug te vinden!

Een geschikt garen voor het hele jaar!

Er wordt wel eens van het Drops Cotton Merino garen gezegd dat het een fantastisch en zeer geschikt garen is om het hele jaar door te gebruiken. Dat is ook helemaal correct. De samenstelling van dit garen bestaat uit een combinatie van 50 procent wol en 50 procent katoen. Eén bol van dit garen heeft een gewicht van 50 gram en is goed voor ongeveer 110 meter aan draad. Gaat u gebruikmaken van het garen uit de collectie? In dat geval dient u nog rekening te houden met een aanbevolen naalddikte van 4 mm. De stekenverhouding van dit garen is 10 x 10 centimeter = 21 steken x 28 naalden. Het feit dat het Cotton Merino garen superwash behandeld is zorgt er voor dat ze in de wasmachine kan worden gestopt. Maak hiervoor wel gebruik van fijne was met een temperatuur van 40 graden. Maak geen gebruik van wasverzachter en laat de creaties na het wassen plat drogen!

Ontdek het garen van de Drops Cotton Merino lijn nu!

Hebben de speciale eigenschappen en mogelijkheden van het garen uit de u weten te overtuigen? Wilt u ze bijgevolg graag bestellen zodat u er ook zelf de leukste creaties mee kan maken? Dan zult u meteen kunnen vaststellen dat u daarvoor hier bij Caro's Atelier aan het juiste adres bent! Wij zorgen ervoor dat onze klanten niet uitsluitend de mogelijkheid hebben om dit garen te kopen tegen de scherpst mogelijke prijs, daarnaast kunt u ook een keuze maken uit een groot aantal verschillende kleuren. Heeft u het garen uit de Drops collectie snel nodig? Ook dat is geen probleem! Garen dat wordt aangekocht voor 21:00 uur wordt namelijk dezelfde dag nog verzonden. Bij een bestelbedrag ter waarde van minimum 45 euro wordt deze bovendien ook nog eens volledig gratis verzonden! Het mag dan ook duidelijk zijn, zoek niet verder en koop ook uw Drops Cotton Merino garen nu hier bij Caro's Atelier!