Drops garen en wol

Drops Design is een merk van Garnstudio. Garnstudio heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van breien en haken. Drops Design is dan ook een van de meest uitgebreide garen collecties. Het merk biedt gratis patronen via internet aan. Deze zijn vertaald in 207 talen. Hiermee is Garnstudio wereldwijd bekend. Daarnaast hebben ze meer dan 7000 boeken uitgegeven. Deze handige naslagwerken geven elke handwerker de juiste inspiratie.

De Drops wol en garen is van een uitstekende kwaliteit. In het assortiment van Caro’s Atelier vindt u meer dan 35 collecties van Drops garen. Hiermee kunt u al uw creatieve ideeën tot leven brengen. Van winterse wanten tot vrolijk vestjes en van ruige rokjes tot coole coltrui, Drops wol en garen maakt het allemaal mogelijk.

De zachtste alpaca wol

Alpaca wol is sterker en lichter dan schapenwol. Bovendien is het ook warmer. Het voelt heerlijk zacht aan, te vergelijken met kasjmier. Drops wol alpaca is gesponnen garen van 100% alpacawol. Er is gebruik gemaakt van drie draden met een extra draaipunt. Hierdoor is het uitermate slijtvast. De wol is niet blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Hierdoor is alpacawol hypoallergeen en geschikt voor kinderen. U wast de deze kleding op de hand of in de wasmachine op het speciale wolwasprogramma. De kleding laat u liggend drogen.

De aanbevolen breinaald voor Drops wol alpaca is 2.5 tot 3.5 mm. U vindt meer dan 50 verschillende kleuren in ons assortiment. Bij sommige Drops garen is tijdens het spinnen gebruik gemaakt van twee kleuren. Dit geeft een prachtig effect aan uw kleding of accessoires. Kies voor één van de warme tinten of vrolijke zomerse kleuren.

De Drops wol alpaca Bouclé bestaat voor 80% uit alpaca, 15% schapenwol en 5% polyamide. Deze synthetische draad zorgt voor extra sterkte. Kleding en accessoires van Drops wol alpaca Bouclé hebben een donzig en zacht uiterlijk. Bovendien voelt het heerlijk comfortabel aan.

De baby alpaca Silk bestaat voor 70% uit baby alpaca wol en 30% moerbeizijde. Dit geeft een glanzend uiterlijk. Zeer geschikt voor het breien of haken van babykleding.

Nog meer zuivere Drops wol

Het merk heeft nog meer garen van zuivere wol in de collectie. De Drops wol baby Merino bestaat voor 100% uit merino wol. Deze is afkomstig van vrijlopende dieren uit Zuid Amerika en Zuid Afrika. De wol kriebelt niet en mag in de wasmachine. Hiermee is dit uitermate geschikt voor het maken van kinderkleding en warme truien.

Drops garen Andes bestaat uit 65% wol en 35% alpaca. Het heeft een goede vormvastheid en is gemakkelijk om mee te werken. Deze wol is ook geschikt voor het vilten. Het Drops garen is afkomstig uit Peru en gespannen van twee draden. U vindt meer dan 30 verschillende kleuren Drops garen Andes in ons assortiment.

Drops wol Eskimo bestaat uit 100% pure wol. Het garen uit deze collectie bevat een aantal mooie mixkleuren. De wol is niet blootgesteld aan chemische behandelingen. Hierdoor heeft het garen een natuurlijk en mooie structuur. Kies uit een van de vele uni kleuren of mixkleuren waaronder eskimo print nachthemel of print brandhout. Geschikt voor een breinaald van 9 mm.

We willen nog even Drops wol Flora onder de aandacht brengen. Deze is gemaakt van 65% Peruviaan Highland wol en 35% superfijne alpaca wol. Deze wol is warm en voelt heerlijk comfortabel aan. Geschikt om prachtige kleding, dekens en meer mee maken. De aanbevolen naalddikte is 3 mm. U heeft de keus uit 30 prachtige kleuren waaronder perzikroze of turquoise.

Katoenen Drops garen

Drops Loves You 7 is gesponnen van acht draden en bestaat uit 100% katoen. Het is een veelzijdige garen dat geschikt is voor meerdere doeleinden. Gebruikt u dit Drops garen ook eens in combinatie met Drops garen glitter. Deze is verkrijgbaar op klosjes met een lengte van 700 meter. Glittergaren is er in goud, zilver en rood.

Lees meer