Houten haaknaald

De houten haaknaald van het merk DMC staat, net als het garen, voor een hoge kwaliteit. Het merk bestaat vanaf 1746 en heeft sinds die tijd een grote ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen hebben ze een ruime collectie garens en wol, ook weten ze precies wat de moderne haakster nodig heeft. De houten haaknaald is zeer geschikt voor het grove werk. Vanwege de toepassing en de uitstekende kwaliteit hebben wij deze in ons assortiment opgenomen.

Houten haaknaald gebruiken

De bamboe haaknaald heeft een grotere dikte dan u van andere haaknaalden gewend bent. Deze gebruikt u voor dikkere garens en wol, soms ook aangeduid met XXL. Het gebruik van de houten haaknaald heeft als voordeel dat uw handen niet snel koud aanvoelen, iets dat bij aluminium haaknaalden wel het geval is. Daarnaast is de houten haaknaald ook nog eens milieuvriendelijk, hij is gemaakt van bamboe. Bij het vervaardigen van deze haaknaalden worden geen kunststoffen gebruikt.

Deze haaknaalden gebruikt u net als een gewone haaknaald. Het is soms even wennen, omdat deze naald anders aanvoelt. Zo ontbreekt een softgrip, maar dit zult u niet snel missen dankzij de houten structuur. Het fijne gladhout zorgt ervoor dat het haakwerk goed over de naald glijdt.

XL haakpatroon met de houten haaknaald

De houten naald is zeer geschikt voor al het grove haakwerk. Maak een prachtig en speels kleed voor de kamer, keuken of badkamer. Ook is deze haaknaald zeer geschikt voor het maken van een grof gehaakte tas of een poef. Daarnaast kunt u hier diverse lappenpoppen en knuffels mee maken. Andere ideeën met de haaknaald van 15 mm zijn het maken van een col, sjaal of muts. Op het internet of in één van de diverse haakboeken vindt u voldoende inspiratie. De haaknaald van 15 mm dik heeft een lengte van 20 centimeter, waardoor u altijd voldoende ruimte heeft voor uw grof haakwerk. Werkt u graag met een dubbele draad, ook dan gebruikt u de houten haaknaald.

Verantwoord haken

Op het gebied van haaknaalden heeft u een ruime keus. We hebben haaknaalden van veel merken in ons assortiment, de bamboe haaknaald is wel zeer bijzonder dankzij de materiaalkeuze. Er is bij het vervaardigen van deze haaknaald alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit betekent op een verantwoorde manier haken, dat geeft een prettig gevoel. Heeft u eenmaal de houten haaknaald uitgeprobeerd, dan wilt u nooit meer anders.

Houten haaknaald bij Caro’s Atelier

Wij zijn uw partner op het gebied van haken en breien. We hebben een ruim assortiment garens en wol, van zeer dun tot XXL garens. Gebruik voor de haaknaalden met een dikte van 15 mm altijd een dik garen. Op het etiket van de bol vindt u welke naalddikte u nodig heeft. Daarnaast geven we dit ook duidelijk bij onze producten aan. Heeft u een leuk patroon gevonden, controleer dan de geadviseerde naalddikte en het garen.

Deze haaknaald is een mooie aanvulling op uw huidige haaknaaldenset. U heeft voor te haken vaak verschillende diktes nodig, die variëren van 2 mm tot 8 mm. Voor het grove haakwerk kiest u onze houten haaknaald van het merk DMC. Deze vindt u net als andere merken gewoon in ons assortiment.

Naast de houten haaknaald en andere haaknaalden vindt u nog veel meer artikelen bij Caro’s Atelier. Om deze haaknaald op te bergen hebben we een houten haaknaaldendoosje met een lengte van 21,5 centimeter. Hier past de haaknaald van hout precies in. U ziet, wij hebben een zeer uitgebreid assortiment voor al uw haakgereedschap. Deze hebben we met zorg samengesteld, omdat we haken net zo leuk vinden als u.

Lees meer
Pagina 1 van 1